maanantai 18. elokuuta 2014

Valokuvauksen huumaa

Sain varattua meille valokuvaajan lähes heti sen jälkeen, kun olimme hääpäivän päättäneet. Selailin netistä vaihtoehtoja muutaman päivän ja löysin Photoshooter Jarmo Pellisen, jonka kertomukset itsestään, valokuvaustyylistään ja -asenteestaan sekä sopivat valokuvauspaketit ja hinnoittelu saivat minut ottamaan häneen yhteyttä. Jarmolla oli onneksi sopimamme hääpäivä vapaana, kun taas esimerkiksi seuraava viikonloppu oli jo buukattu! Varasin hänet pikapikaa häävalokuvaajaksemme ja sovimme palaavamme asiaan uudestaan lähempänä hääpäiväämme.

[kuva]

Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä valokuvaajien kanssa, varsinkin jos häät järjestää pienemmällä paikkakunnalla eikä halua lisätä valokuvauskustannuksiin valokuvaajan matkakuluja.

Olen jo hieman pohdiskellut, minkälaisia valokuvia sitä sitten otetaan. Dokumentäärinen hääkuvaus on siis tulossa ja valokuvaajamme on hääpäivänämme käytettävissä yhteensä 8 tuntia, joten hän kuvaa sekä vihkimisen että portrettikuvat ja osan hääjuhlasta.

[kuva]

Tulemme ottamaan portrettikuvat joko ennen vihkimistä tai sen jälkeen. Molemmissa vaihtoehdoissa on mielestäni hyvät ja huonot puolensa. Jos valokuvas tehdään ennen vihkimistä, kuvista voi välttyä jännittyneisyyttä ja ehkä puuttua jotain, mikä voisi näkyä kuvissa vihkimisen jälkeen. Jos kuvat otetaan seremonian jälkeen, pelkään että minulle tulee stressi ja kiire, jos ajatukset karkailevat juhlapaikalla odottaviin vieraisiin. Tämä on varmaankin asia josta kannattaa keskustella valokuvaajan kanssa jolla on enemmän kokemusta tällaisista tilanteista ja osaa näin kertoa, miten valokuvaus kannataa järjestää.

No millaisia portrettikuvia sitä sitten otetaan?


 [kaikki kuvat täältä ja täältä]

Tuo viimeinen kuva on ehdottomasti jotain hellyyttävintä ja hauskinta ikinä! Meidän koira pitää ehdottomasti saada ikuistettua hääfiiliksissä jollain tavoin, vaikka tietty ei itse juhlaan ole osallistumassa ;)

Kannatan ehdottomasti muutaman perinteisen kuvan ottamista mutta myös kunnon revittelyä!  Jotain hassua, yllättävää, rohkeaa ja romanttista. Voi kuinka odotan jo kovasti, että pääsen suunnittelemaan valokuvausta yksityiskohtaisemmin valokuvaajan kanssa. Luotan kyllä täysin hänen ammattitaitoonsa ja uskon, että tulemme saamaan melko ihania muistoja häistämme. Aika tärkeää roolia näyttelee myös luonto kuvien taustassa, joten pitääkin alkaa miettimään eri paikkoja, joissa portrettikuvia olisi kiva ikuistaa.


4 kommenttia:

 1. Mekin halutaan ehdottomasti saada koira jotenkin hääkuviimme. Pitää vaan miettiä sitä toteutusta, kun nyt on vielä auki se, minne koira menee hoitoon hääpäivänä, kun kaikki sukulaiset on tulossa juhlimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sama tilanne, eli koira on hoidossa luultavasti koko viikonlopun. Pitää varmaankin keksiä joitan "hääpropseja" hänelle, joiden kera saadaan jonkinlainen häämuisto hänestäkin :)

   Poista
 2. Voi elämä tuo on ihana tuo koirakuva! Oma koirani on jo kuusitoista vuotias ja voi kun se olisi ihanaa jos vanha herra selviäisi häihin asti, vaikka erittäin epätodennäköistä se on... Hellyyspirteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Toivottavasti teidän koiranne on mukana vielä pitkään, jotta saatte vielä paljon ihania yhteisiä muistoja :)

   Poista