maanantai 25. elokuuta 2014

DIY: Nimikirjaimilla varustetut seppeleet

Täällä kirjoittaa innostunut ensimmäisen vuoden arkkitehtiopiskelija, jolla alkaa tänään ensimmäiset luennot! Ennen kuin uppoan tähän maailmaan kokonaan, ajattelin jatkaa täällä blogin puolella askarteluohjeiden jakamista. Voin muuten suositella sivustoa projectwedding.com, josta löytyy paljon hääinspiraatiota ja kaikenlaisia ideoita hääsomisteiden askarteluun ja sen lisäksi erittäin hyvät ohjeet ideoiden toteuttamiseen.

Löysin sieltä jonkin aikaa sitten ohjeet paperiseppeleiden askarteluun ja minähän ihastuin ideaan täysin. Olen jopa viime päivinä miettinyt, että seppele-kuviosta voisi tulla meidän häissä toistuva elementti. Esimerkiksi ohjelmassa ja muissa paperituotteissa voisi olla nimikirjaimillamme varustettu seppele, ikään kuin monogrammina.

Ohje seppeleen valmistamiseen löytyy siis täältä, jossa on myös kätevä tulostettava "lehtiköynnös". Ohjeet ovat oikein hyvät, mutta ajattelin niiden lisäksi tarjota teille oman kokemukseni näiden askartelusta sekä hieman vinkkejä tähän tarkoitukseen sopivista materiaaleista.


Tässä käyttämäni tarvikkeet, joskin kuvasta puuttuu leikkausalusta, veitsi, maali ja pensseli. Kuvassa näkyvä valkoinen pahvi on 3 mm paksua kapalevyä, jota voi ostaa askarteluliikkeistä. Itse olen löytänyt kapalevyjä muistaakseni Sinooperista, Hobbypointista ja Temperasta. Tässä voi toki käyttää ohuempaa askartelupahvia, mutta itse suosin kapalevyä kun haluan askarrella jotain kestävämpää. Sen leikkaamiseen tosin kannattaa käyttää veistä, koska saksilla ei saa kovin nättiä jälkeä. A3-paperia käytin ihan liimausalustana (paperin tuhlaamista, tiedän.) Alunperin olin ajatellut tehdä seppeleet tästä paperista, mutta kuvion tulostamisen helppous vei voiton.


Leikkasin kapalevystä noin 1 cm levyiset soirot, jotka pyöristin maalipullon avulla.


Teippasin soirojen päät yhteen ja sain näin kaksi rengasta, joihin seppele kootaan.


Piirsin kapalevyyn A ja S kirjaimet, jotka leikkasin veitsellä irti. Muista käyttää leikkausalustaa, muuten pöytä on entinen! Voin myös suositella valitsemaan helpomman kirjaimen kuin S, koska sen leikkaaminen sai sormeni toden teolla puutumaan. Miksei sulhasen nimi voisi alkaa vaikka I-kirjaimella!?


Maalasin kirjaimet Sinellistä ostamallani Plus Color akryylimaalilla, sävyä hopea. En oikein ollut tyytyväinen värin koostumukseen, sillä siitä jäi paakkuja kirjaimien pintaan ja peittävyys ei ollut parhaasta päästä. Plussaa kuitenkin nopeasta kuivumisajasta.


Tulostin köynnösten ääriviivat ihan normaalipaksuiselle tulostuspaperille ja leikkasin ne suht huolettomasti. Ei kannata alkaa olemaan pikkutarkka näisen kanssa, koska köynnöksiä tarvitsee kahteen seppeleeseen melkoisen paljon. Seuraavalla kerralla laitan ehdottomasti kaksi tai kolme paperia päällekkäin ja leikkaan monta köynnöstä kerralla.


Tässä valmiita köynnöksiä. Yhteen seppeleeseen laitoin kolme isoa köynnöstä ja kahdeksan pientä. Taittelin myös köynnösten lehtiä, jotta sain hieman ulottuvuutta seppeleeseen. Se kannattaa!


Liimasin isot köynnöksen kapalevyrinkulan leveälle puolelle.


Pienet köynnökset laitoin kapealle reunalle.


Tässä S-kirjaimeen teipatut paperista leikatut soirot, joiden avulla kirjain roikkuu seppeleessä.


Kiinnitin kirjaimen seppeleeseen teipillä ja liimasin vielä kaksi viimeistä pientä köynnöstä kiinnityskohdan peittämiseksi.


Ja tässä valmis seppele! Pitsinauhan voisin kyllä vielä vaihtaa satiininauhaan. Sain tosiaan vain toisen valmiiksi, koska aliarvioin tarvittavien paperiköynnösten määrän.

Nimikirjaimillamme varustetut seppeleet olen ajatellut sijoittaa juhlapaikalle joko meidän pöydän eteen, takanamme olevaan seinään tai tuolien selkänojiin, riippuen pöydän lopullisesta sijoittelusta.

Olen kyllä lopputulokseen oikein tyytyväinen! Jee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti