lauantai 23. elokuuta 2014

DIY: Näin askartelet lankapallon

Olen tässä viime kuukausien aikana törmännyt moneen kivaan askarteluprojektiin, joita en kuitenkaan ole itse lähtenyt toteuttamaan, ainakaan vielä. Ajattelin kuitenkin jakaa näitä ideoita muille, jos joku vaikka innostuisi näitä kokeilemaan.

Katselin muutama viikko sitten ohjeita lankapallojen valmistamiseen. Olette ehkä törmänneet näihin valaisimien muodossa. Näitä palloja voisi kuitenkin käyttää ihan koristeina, vaikka katosta roikottamalla tai pöytäkoristeina. Palloja voi tehdä vaikka missä koossa ja minkä värisinä.

[kuva]

[kuva]

Pallojen valmistamiseen tarvitaan seuraavat tarvikkeet:

Ilmapallo, mahdollisimman pyöreä
Vesiliukoista liimaa, esim. Erikeeper
Vettä
Sekoitusastia
Sakset
Runsaasti lankaa
Alusta, esim. sanomalehtiä (tämä projekti on sotkuinen)

Ja tässä visuaaliset ohjeet pallojen valmistamiseen:


Ensimmäiseksi liuotetaan runsaasti liimaa veteen ja lisätään seokseen lanka. Kun lanka poistetaan seoksesta, sitä voi hieman puristaa jotta ylimääräinen liima jää pois.

Sitten puhalletaan pallo, mutta varo tekemästä pallosta liian soikeaa. Koko pallo kannattaa päällystää langalla mahdollisimman tiheästi, jotta pallo pysyy kasassa. Kun lankaa on mielestäsi tarpeaksi, jätä pallo kuivumaan noin 12 tunniksi, tai kunnes lanka on kuivaa.

Jos haluat tehdä pallosta valaisimen, muista jättää palloon aukko!

Kun pallo on kuiva, voin tehdä ilmapalloon pienen reiän josta ilma pääsee hitaasti poistumaan ja ilmapallo irtoaa nätisti langasta.

Ja voilá, näin valmistuu lankapallo!

Jos joku tätä lähtee kokeilemaan, kerrothan miten meni!

4 kommenttia:

 1. Hahahah, mä oon kokeillut tätä muutaman kerran, juuri tällä ohjeella ja voin kertoa että lopputulos ei todellakaan ollut kuvanmukainen ;D
  Ja vika ei siis varmasti ole ohjeessa, vaan tekijässä!

  VastaaPoista
 2. Hahah, okei! Mä uskon että lopputulos riippuu aika paljon esim. liimasta ja kuivumisajasta. Hieman myös mietyttää, että kuinka helposti lankapallo oikeasti lähtee ilmapallosta irti :D Ehkä mun pitäisi vaan kokeilla tätä itsekin ;)

  VastaaPoista
 3. Mä koitin tätä enkä ole vielä tulokseen tyytyväinen, mutta muutamalla muutoksella materiaaleihin/työtapoihin saisin varmaan parempaa aikaan. Katsotaan ehdinkö ennen häitä tehdä näitä, kun olen jo keksinyt miljoona muuta projektia.

  http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2014/09/pallovalokokeilu-ja-korttiaskartelua.html

  VastaaPoista
 4. Onko mitään arviota minkä verran liimaa ja minkä verran vettä on toimiva seos?

  VastaaPoista