torstai 22. tammikuuta 2015

Moodboard avuksi hääsuunnitteluun

Hääsuunnitteluun liittyvien ideoiden kokoaminen on onneksi tehty mahtavan helpoksi Pinterestin myötä. Eiköhän melkein kaikilla häitään suunnittelevilla morsiamilla ole Pinterest-taulu täynnä häihin liittyvää inspiraatiota. Silti ideoita saattaa kerääntyä niin paljon, että ne parhaimmat uppoavat kaiken muun sekaan. Kun hääsuunnittelut etenevät tiettyy pisteeseen ja lopulliset päätökset alkavat olla edessä, kannattaa tehdä itsellekin selväksi, mitkä ne tärkeimmät toiveet ovat.

Mielestäni täydellinen tapa parhaiden ideoiden ja inspiraation kokoamiseen on moodboardin tekeminen. Moodboardit ovat tietenkin hyviä työkaluja jo aikaisemmassa vaiheessa. Esimerkiksi täältä löytyy teemoittain koottuja moodboardeja, joista saa todella hyvää inspiraatioita häiden suunnitteluun.

[kuva]

Moodboard on selkeyden vuoksi paras koota aiheittain, eli tehdään ihan oma taulu esimerkiksi kukille, kakulle, koristeille, kampaukselle ja hääpuvulle. Se on täydellinen työkalu mukaan otettavaksi koekampaukseen, floristin tapaamiseen, hääpukusovitukseen ja vaikkapa häämessuille. Moodboardin voi koota tietokoneella kuvanmuokkausohjelman avulla tai ihan perinteisesti leikkaa-liimaa tekniikalla tulostamalla kuvia tai leikkaamalla niitä häälehdistä. Itse suosin tällä kertaa jälkimmäistä vaihtoehtoa. Halusin tässä vaiheessa kerätä kasaan häämeikkiin ja -kampaukseen liittyvää inspiraatiota, sekaan laitoin myös suosikkikukkiani ja muutamia ihanan näköisiä hääkakkuja.
Olen todella innoissani tästä moodboardista, sillä sen avulla voin aivan varmasti esittää kampaajalle ja meikkaajalle juuri minkälaisen lookin haluan itselleni hääpäivänämme. Tämä tulee siis mukaani koekampaukseen ja -meikkaukseen. Mielestäni pienet lisukkeet taulussa, kuten kukat ja muut, eivät ole pahitteeksi, sillä ne kuvastavat meidän häiden yleistä teemaa. Ammattilaisen on helpompi tehdä kokonaisuuteen sopiva työ, jos hänellä on edes jonkinlainen kuva siitä, miltä häämme näyttävät.

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä vuoden hääblogia Love Me Do:n sivuilla! Onneni, unelmain on ehdolla kahdessa kategoriassa ja äänestää voi vaikka joka päivä!

2 kommenttia:

  1. Olen ollut aina sellainen konkreettisten kosketeltavien juttujen ystävä, mutta nyt kummasti kaikki häihin liittyvä on sähköisessä muodossa, koska se on nykyään niin vaivatonta ja verkko on pullollaan hyviä inspiraation lähteitä. Alunperin olin ajatellut perustaa hääkansion, mutta enpä ole sitä vielä tehnyt. Toisaalta olisi kiva, että jäisi jotain konkreettista selailtavaa muistoksi tästäkin prosessista. Ehkäpä sitä vain pitää marssia kaupoille etsimään kaunista kansiota ja ryhtyä tuumasta toimeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta. Sitä pääsee kyllä helpolla netin avulla, mutta kyllä tällainen konkreettinen ja hieman ahertamista vaativa tapa helpottaa päätösten tekemistä. Mukaan kun ei välttämättä valikoidu niitä "turhia" ideoita ;)

      Poista