tiistai 27. tammikuuta 2015

Erilainen herkkubuffet

Meidän häissä tullaan näkemaan ihana karkkibuffet "perinteiseen tapaan". Teemaan väriltään sopivia karkkeja tarjoillaan somista lasipurkeista, varusteina kauhat ja raidalliset paperipussit. Mikäli suosittu karkkibuffet alkaa kuitenkin jo tuntumaan vähän tylsältä, riittää vaihtoehtoisia ratkaisuja. Itse en enää karkkibuffetistamme luovu, mutta tällaisia herkkubuffetteja olisi kyllä melko makeaa päästä maistelemaan!

[kuva]

Popcornbaari on herkkubuffettien suolainen vaihtoehto. Popparit voi maustaa etukäteen ja erimakuiset popparit saadaan kivasti jaoteltua omiin astioihin. Toinen vaihtoehto on antaa vieraiden maustaa popparinsa itse. Tähän herkkubuffettiin löytyy makeita popparipurkkeja mm. Tigerista, Clas Ohlsonilta, Juhla Centeristä ja Confettista.

[kuva]

Tähän aivan uskomattoman herkullisen näköiseen kuppikakkubuffettiin törmäsin Best Day Ever -sivustolla. Ohjeet buffetin toteuttamiseen kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa täältä, josta löytyy myös reseptit. Tämä olisi niin ihana toteuttaa! Voisin ihan hyvin vetäistä tällaisen tarjoilun vaikka kun kaasoni tulevat seuraavan kerran kyläilemään. Tällaisessa herkkubuffetissa on tietenkin paljon enemmän työtä, kuin esimerkiksi karkkibuffetissa tai popparibaarissa. Silti, kuppikakkubuffetti olisi melko suuri osa herkkutarjoilua häissä, joten muissa jälkkäreissä voisi säästellä. Vieraatkin varmasti ihastuisivat tällaiseen tarjoiluun!

[kuva]

Vohvelit ovat heikkoukseni ja voin kuvitella, että ne maistuvat myös monille muille. Vohvelibaarissa voi käyttää vaikka Lidlistä löytyviä nelikulmaisia vohveleita, jotka voi lämmittää kätevästi paahtimessa. Lisukevalikoimiin voisi kuulua esimerkiksi suklaa- ja kinuskikastikkeet, hedelmät, strösselit ja karkit. Myös tämä vaihtoehto on melko täyttävä, joten hääherkkuja kannattaa jälkkärin puolella kenties karsia.

[kuva]
Tämä viimeinen vaihtoehto on todella erilainen kuin aikaisemmat, mutta aivan yhtä ihana. Periaatteessahan kahvipapubaarikin on herkkubaari, mutta toimii samalla vieraslahjana! Vieraat saavat tehdä eri kahvipavuista oman sekoituksensa ja viedä mukanaan muistona häistä. Lisäksi tämä herkkubuffet on melkoisen hyväntuoksuonen. Silti, kannellisia purkkeja kannattaa ehkä harkita, ettei koko juhlapaikka tuoksu pelkästään kahvilta.

Mikä on teidän suosikkinne? Itse en osaa valita kuppikakkujen ja kahvin välillä, molemmat toimivat niin hyvin omalla tavallaan!

2 kommenttia:

  1. Mun lemppari ois ehkä toi vohvelibaari, sopis varsinkin talvihäihin kuuman kaakaon kanssa. Ois ainakin vähän erilainen "cocktail hour" kaakao- ja vohvelibaarin kera :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mm kuulostaa herkulliselta! Vohvelit sopisivat todella hyvin kaakaon kera :) Vohvelit voisivat muutenkin olla parempi valinta juuri talvihäihin. Kesällä sitä tahtoo kenties jotain kevyempää.

      Poista