torstai 1. tammikuuta 2015

Kakkukokeiluja

Tiistaina vietettiin minun 23-vuotissyntymäpäivääni sulhasen kanssa kahdestaan ensin ravintolassa illallista nauttien ja sitten, jos voin itse sanoa, melko herkullista synttärikakkua maistellen ja kuoharia siemaillen. Kiitos ihanasta synttäripäivästä sulhaselle!

Värkkäsin koko aamupäivän kakun kanssa, sillä halusin kokeilla himoitsemaani liukuvärjäystä. Sanon sen verran, että ei minusta kondiittoria kyllä saa, mutta aika jees siitä kuitenkin tuli. Tein ihan perinteisen täytekakun, joten hieman matalaksihan luomukseni jäi esittääkseen liukuvärjäystä. Tarkoituksenamme olisi saada kutakuinkin sellainen hääkakku, joka olisi 3-kerroksinen ja jossa olisi vaaleanpunainen liukuvärjäys. Koska en ole sellaista koskaan livenä nähnyt, halusin kokeilla, miltä liukuvärjätty kakku näyttää.



Tähän liittyy nyt monta muttaa. Kakkuhan on ihan kivan näköinen, mutta liukuvärjäys on melko tökerö ja pinnan rosoisuus liian sekava. Värisävyihin sen sijaan olen oikein tyytyväinen. Tosin, mikäli kakku olisi ollut korkeampi, olisi alin väri voinut olla vieläkin voimakkaampi. Mitä mieltä olette?

Unelmiemme hääkakkua tämä ei ehkä aivan muistuta, mutta kyllä se vahvisti mielipidettäni liukuvärjäyksestä. Eiköhän ammattitaitoinen kondiittori osaa hoitaa homman paremmin, jotta lopputulos olisi lähempänä tällaista:

[kuva]
Kyllä se nyt niin vain on, että tältä meidän hääkakun tulisi näyttää. Kysymykseksi jääkin vain, mistä löytää kondiittori joka tällaisen kakun meille loihtisi? Ehkäpä tulevilta häämessuilta löytyy vastaus!

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää herkulliselta! Ja hyvinhän tuo liukuvärjäys on onnistunut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tulihan siitä ihan kelvollinen, mutta parempaa voi aina toivoa :)

      Poista
  2. Ah, mainiosti onnistuit ja hitsit tuollainen hääkakku olisi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kyllä, tuollainen kakku on ollut suosikkini alusta alkaen ja pidän siitä kokoajan vain enemmän :)

      Poista