sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Mennään naimisiin! -häämessut

Nyt on tämän viikon messut messuiltu! Käytiin sulhasen kanssa Mennään naimisiin! häämessuilla Wanhassa Satamassa ja oli kyllä kattavat messut. Olisi ollut todella kiva päästä seuraamaan Sulhasen hääpukeutuminen -tietoiskua, mutta valitettavasti myöhästyimme siitä. Sen sijaan ehdimme katsoa häämuotinäytöksen, jossa oli melkoisen ihania morsiuspukuja ja muutama hieno sulhasen hääpuku. Vähän kyllä jäi harmittamaan, että sulhasen pukeutuminen oli muotinäytöksessä rajattu kolmeen pukuun. Eikös niitä sulhasia kuitenkin ole yhtä paljon kuin morsiamiakin? Muuten näytöstä oli kyllä hauska seurata vaikka oma hääpuku onkin jo löytynyt. Näytöksestä sai kuitenkin niin paljon inspiraatiota ja ihanan hääfiiliksen! Puhelimella otetut kuvat eivät tosin tuo oikeutta näille ihanille luomuksille.
Kuten muotinäytöksen alussa mainittiin, pukujen selkäpuolet ovat muuttuneet entistä koristelluimmiksi ja roheammiksi. Tällaisia esimerkkejä nähtiin näytöksessä useita. Pidin erityisesti siitä, että näytöksessä oli todella monimuotoinen valikoima pukuja. Oli lyhyttä ja pitkää, konservatiivista ja rohkeaa, romanttista pitsiä ja prinsessamaista tylliä sekä 1920-luvun glamouria. Etenkin mieleeni jäi Ateljé Tuhkimotarinan ja Morsiuspukuliike Josefinan puvut, joita olen ennenkin ihastellut. Näytöksessä nähdyt hiuskoristeet olivat myös todella upeita. Oli niin hattuja kuin höyheniä sekä pieniä strassikoruja. Kukkakimput olivat ihanan söpöjä mutta oli joukossa myös säväyttäviä luomuksia. Kokonaisuus oli ilahduttavan monimuotoinen ja kaiken kattava!

Katselimme messuilla eritysesti sulhaselle pukuinspiraatiota. Etenkin Suomen Pukuvuokraamon ja Sartoria Rossin ständeiltä löytyi miellyttävän näköisiä pukukokonaisuuksia.


Molemmissa vaihtoehdoissa on plussia ja miinuksia. Oikeanpuolimmainen edustaa enemmän sitä, mitä sulhanen pukukokonaisuudeltaan haluaa, mutta ei sekään ole täydellinen. Muun muassa kauluspaidan kaulukset saisivat olla tavalliset ja smokin kaulukset hieman perinteisemmät. Luultavasti kokonaisuus pitää koota erillisten vaatekappaleiden avulla, sillä sitä mieluisinta vaihtoehtoa ei tunnu näin valmiina pakettina löytyvän.

Minua kiinnosti myös floristien ihanat kukkaluomukset, joita pääsin nyt ensimmäistä kertaa ihastelemaan. Hyvä homma sillä nyt tiedän paremmin minkälaisen kimpun haluaisin. Nämä ihanat kimput löysin Suomen kukkakauppiasliiton ständiltä.
Tällaiset monipuoliset, luonnollisemman näköiset kimput olivat lähimpänä omaa makuani. Pienet vihreät lisukkeet ja erilaiset samansävyiset kukat taitavat olla minulle nyt aika must. Etenkin tuo ensimmäinen on lähellä sydäntäni, mutta en vielä ole täysin varma haluanko täysin valkoisen kimpun. Alun perin olen nimittäin suunnitellut vaaleanpunaisista kukista koostuvaa kimppua, mutta nyt kyllä tuo vihreän ja valkoisen yhdistelmä ihastuttaa!Uusi ihana tuttavuus oli Ateljee Aaria, joka tarjoaa uniikkeja mittatilauspukuja ja asusteita. Koska minulla nyt se hääpuku jo on, keskityin ihastelemaan asusteita ja voi että kuinka kauniita nämä ovat! Etenkin hiuskorut olivat niin upeita ja ainutlaatuisen näköisiä, että minua alkoi jo ihan harmittamaan ettei niitä mahdu päähän kuin yksi. Silti en omaa hiuskoruani enää mihinkään vaihtaisi. Mutta mikäli pokkaa löytyy, tuollainen höyhenin koristeltu hiuskoru voisi kyllä olla melko upea. Tarjolla oli myös ns. hiuspantoja, joiden helmin tai strassein koristeltu osa asetetaan otsalle ja silkkinauha sidotaan pään ympärille. Tällaisen avulla saisi aivan ihanan lisäykseen rentoon kiharakampaukseen!


Kokonaisuudessaan messut olivat kiva kokemus. Tietenkin harmittaa hieman, että suuri osa palveluista, kuten kondiittorit, floristit ja musiikkipalvelut ovat tarjolla ainoastaan pääkaupunkiseudulla. Ensi viikonloppuna onkin sitten Suomen häämessut Tampereella. Sieltä löydämme varmasti meille sopivampia palveluntarjoajia ja etenkin sulhasen pukua lähdetään sieltä etsimään. Silti meidän tulisi varmaan vielä suunnata Vaasan häämessuille, jotta voisimme löytää oikealta paikkakunnalta näitä palveluntarjoajia. Floristin ja kondiittorin valinnan voisin ainakin jättää siihen asti, mutta esimerkiksi kampaaja ja mahdollinen musiikkiesiintyjä tulisi kyllä varata pikimmiten.

Tämän vuoden häämessukausi on nyt avattu ja hyvä avaus se olikin. Toivottavasti muillakin messuilla vierailleina oli hauskaa!

2 kommenttia:

  1. Oih miten herkullisen kauniita kimppuja! Minä olen täällä kyllä nyt vähän kateellinen messuilustanne, olisin kovin tahtonut itsekin messuille, mutta lapsen synttärien vietto yllättäen tässä kohtaa hivenen sotki kuvioita... Ehkä pitääkin harkita viikonloppureissua Tampereelle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messut olivat kyllä todella kivat, mutta onneksi niitä on vielä monet edessä. Odotan itse paljon tulevan viikonlopun Tampereen messuja, toivottavasti pääsisit osallistumaan! :)

      Poista