maanantai 12. tammikuuta 2015

DIY: Happy Joe pullojen maalaaminen

Edit // lue lopputuloksesta ja nappaa uudet vinkit tästä postauksesta

Kuten monet muut, mekin olemme säästäneet Happy Joe siideripulloja häitämme varten. Aiomme käyttää niitä maljakoina ruusuille ja neilikoille, jotka asetamme joka pöytään. Pullot sellaisenaan tuntuvat kuitenkin hieman tylsiltä ja monet koristelevatkin niitä esimerkiksi pitsinauhoin. Pitsi- tai juuttinauhat eivät kuitenkaan kuulu meidän häiden teemaan, vaan tavoittelemme jotain hieman yksinkertaisempaa. Siksi päätimme maalata pullomme valkoiseksi, kuten olen tässä kirjoituksessa esitellyt.

Meiltä löytyi varastosta puolillaan oleva purkki valkoista seinämaalia, jonka päättelimme sopivan tähän tarkoitukseen aivan hyvin. Laimensimme maalia hitusen vedellä muovipullossa, josta kaadoimme sitä pulloihin.




Maali oli juuri sopivan löysää, että pulloa pyörittelemällä se levisi tasaisesti pullon seinämiin. Pyörittelimme pulloa siten, että ylimääräinen maali valui takaisin maaliastiaan.


Jätimme pullot kuivumaan pystyasennossa ja osa maalista valuikin pohjalle, jonne sitä kertyi melkoinen kerros. Maalikerros pullon seinämissä jäi ihan riittäväksi, mutta kuivumisaika venähti melko paljon pohjalla olevan paksun kerroksen takia. En luottaisi maalin kestävän vettä vielä varmaan kuukauteen. Silti, häihimme on vielä puolisen vuotta aikaa, joten asia ei meidän tapauksessa haittaa. Välttääkseen tällaisen tilanteen voisi pullon asettaa väärin päin kuivumisen ajaksi, jotta kaikki ylimääräinen maali valuisi pois.


Lopputulos on mielestäni aivan ihana, kyllä tällaiset kelpaavat hääjuhliimme! Yhdelläkin kukalla saa aikan oikein mukavan näköisen kokonaisuuden, kun maljakko on hillitty. Oli aika jännittävää lähteä näitä toteuttamaan, kun tämä idea on ollut mukana ihan hääsuunnittelujen aloittamisesta asti. Nyt sitten saimme vihdoin nähdä, miltä kukat juhlapaikan pöydillämme voisivat näyttää ja päätös vaikuttaa olleen oikea. Näillä siis mennään, nyt meidän tulisi vain kerätä toiset 15 pulloa, sillä haluaisimme näitä kaksin kappalein jokaiseen pöytään, eli yhteensä runsaat 30 kappaletta.

Onko muilla tulossa Happy Joe pulloja maljakoiksi?

19 kommenttia:

  1. Tykkään ja paljon! Voisinpa melkein tällaiset tehdä ihan kotiinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Minäkin uskon että ainakin muutamalle näistä löytyy meilläkin kotoa paikka häiden jälkeen ;)

      Poista
  2. Onpas tosi nätti! Olen ihmetellyt kun tuntuu, että tosi moni on puhunut noiden pullojen keräämisestä maljakoiksi häihin. En ole oikein innostunut siitä juuttikankaasta tai nauhoista mutta tuollaisena valkoisena nuo ovat kyllä ihanat! Täytyypä harkita, jos tekisi noita meillekin esim. harmaana, vaaleanpunaisena ja valkoisena. :) Osaatko muuten sanoa minkälaiset maalit sopivat noiden värjäämiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin tutustuin tähän vaihtoehtoon jossain hääblogissa viime alkukesästä ja mietiskelin siinä sitten hieman, että saisikohan niistä toteutettua omanlaisensa version. Pullo on muuten niin hauskan omalaatuisen muotoinen, että se kelpaa kyllä maljakoksi. Minä tuossa puhuin seinämaalista, mutta sulhanen korjasi sen olleen ulkomaalia, joten pitäisi kestää vettä. Silti hieman jännittää, joten pitää kyllä kokeilla ennen häitä miten käy. Toivottavasti sinäkin lähdet kokeilemaan! Maalin värjääminen voisi onnistua esim. elintarvikeväreillä, sillä sen ohentaminen vedelläkin onnistui helposti.

      Poista
  3. Tosi hienot! Tällaiset pullot on harkinnassa meidänkin häihin. Kiva tietää, että idea toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jee, hyvä juttu! :D Toimii ja hyvin, ihana ettei maljakoihin tarvitse törsätä ylimääräistä rahaa, kun ne tulee tällain "itsestään" ;)

      Poista
  4. Näyttää hyvältä! (: minkähänlaisen ritilän päällä pulloja voisi alas suin kuivatella.. mäki olen säästellyt lasipurkkeja ja pulloja, ja sama maalausurakka jossain kohtaa aiheellinen (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekin tuota ritiläsysteemiä mietittiin, mutta ei sitten oikein keksitty mitään kätevää.. Ehkäpä pullokori voisi toimia, jos sellaisen saisi jostain? Sotkuista hommaahan siitä tietty tulisi. Tai sitten rakentemaan puurimoista sellaista kehikkoa, jossa on jokaiselle pullolle omat kolonsa :)

      Poista
  5. Ihanat! Meille on tulossa erilaisia lasipurkkeja (isot pilttipurkit, suolakurkku- ja oliviipurkkeja, lasisia hillopurkkeja yms.) maljakoiksi - osaan tulee juuri pitsiä ja juuttinarua, mutta osan voisi maalata valkoiseksikin. Kiva idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! Mekin ollaan kyllä muitakin purkkeja mietitty, mutta kenties tuikkukipoiksi :)

      Poista
  6. Todella kauniit tuli! Meillä on kertynyt jo pari pahvilaatikollista HJ-pulloja joita olen pikkuhiljaa koristellut vanhoilla äidinäidin tekemillä pitseillä jne. Tulee tosi kaunista ja häidemme tyyliin sopivaa. Mainion monikasvoisia nuo pullot, kun on niin monia vaihtoehtoja niiden koristeluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, te olette keräilleet ahkerasti! Itsekin pohdin, että pitäisikö puolet pulloista jättää kirkkaiksi, niin ilmeestä tulisi monipuolisempi kun joka pöydässä olisi yksi maalattu ja yksi kirkas :)

      Poista
    2. Se kyllä varmaan olisi kivan näköistä :)

      Poista