maanantai 27. lokakuuta 2014

Vieraslahjat - ihana projekti vai päänvaiva?

Häiden vieraslahjat - siinä sitten asia jonka muistan aina välillä ja sitten se taas unohtuu. Sitä ei ole tehtävälistalla, sitä ei ole sisällytetty budjettiin ja sitä ei ole suunniteltu - mutta kyllä meillä on tarkoitus olla vieraslahjat. Miksi tämä on sellainen asia, jota pakoilen alitajunnassani tietämättä siihen syytä? Ehkä koska .. no en oikeasti tiedä.

Päätin vihdoin tutustua asiaan ja näin kirjoitin pinterestiin hakusanat wedding favor. Nyt en todellakaan osaa sanoa, miksi en ole aikaisemmin innostunut vieraslahjoista - niitähän on vaikka minkälaisia! Jotta en nyt aivan menisi hämilleni ihanien pikku rasioiden ja pussukoiden hämmentävässä seurassa, kokoan tähän eri teemoittain vieraslahjat, jotka voisivat todellakin olla toteuttamisen arvioisia.

1 | 2 | 3 | 4
1 | 2 | 3 | 4






1 | 2 | 3


1 | 2 | 3 | 4



Herkkulahjat ovat kyllä henkilökohtainen suosikkini, mutta kun häissä on tarjolla niin herkkubuffet kuin kakkutarjoilu, ovatko herkkulahjat liikaa?

Vieraslahjoja suunnitellessa tulee varmaan jokaiselle mieleen käytännöllisyys. Olisihan se kiva, että lahjasta olisi vieraalle jonkinlaista hyötyä. Käytännölliset lahjat ovat kuitenkin usein kalliita ja on vaikea löytää lahjaa, joka miellyttäisi kaikkia. Tärkeintä onkin valita lahja, joka vastaa arkikäytössä olevia hyödykkeitä. Näitä voivat olla esimerkiksi kynttilät, saippuat ja tulitikut. Pienellä persoonallisella tvistillä loihditaankin kivat ja käytännölliset vieraslahjat. Vielä parempaa olisi valaa kynttilät ja tehdä saippuat itse - mitenköhän sekin onnistuisi.

Lahjaksi annettavat juomat ovat monia miellyttävä ja ylellinen mutta mahdollisesti hintava vaihtoehto. Lasiset minikuoharit ja limpparipullot rusetteineen ja pilleineen ovat kyllä ihanan näköisiä ja varteen otettava vieraslahjavaihtoehto. Itse valitsisin tässä tapauksessa ehkä edullisemman, eli alkoholittoman vaihtoehdon, joka varmasti myös sopisi kaikille.

Lopuksi haluaisin myös, että lahjamme saavat vieraat hymyilemään. Ehkäpä jokin hauska lause tai kuva, joka tekisi lahjasta hauskemman ja muistettavamman.

Esittelemistäni vaihtoehdoista eniten itseäni puhuttelee tällä hetkellä hillopurkit, leivostikkarit ja saippuat. Leivostikkarit olisivat kyllä aika siistit, mutta kun leivontasuunnitelmissa on jo macaron leivokset, ehkäpä siihen kylkeen ei enää muuta tehtävää viitsi ottaa ... jos sitä ei sitten delegoisi jollekin muulle. ;)

2 kommenttia:

  1. Kiitos sinun, muistinkin mistä piti postata seuraavaksi! Kynttilöiden sekä saippuoiden tekeminen kotona on helppoa (jopa minäkin osaan :D ). Varsinkin jos tekee isompia määriä, se on todella yksinkertaista eikä edes aivan järkyttävän kallista, suosittelen! Makeista vieraslahjoista helppo, halpa ja nopea on hillo pilttipurkissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Puhuinkin eilen sulhasen kanssa, että kai niitä saippuoita pitäisi kokeilla tehdä itse. Tutustuin erilaisiin valmistusohjeisiin ja ei se nyt kovin hankalalta kuullostanut. Saippuat olisi kyllä hyvä vieraslahja ja ne olisi niin kiva paketoida jotenkin söpösti ;)

      Poista