sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Irrallisista ihanuuksista yhtenäinen pöytäsomistus

Häiden pöytien somistus on pyörinyt mielessäni paljon viime aikoina ja etenkin olen miettinyt, alkaako koristeita olla jo tarpeeksi. Helposti sitä kuitenkin innostuu kaikista ideoista ja pian mikään ei sovi enää yhteen. Ajattelinkin nyt esitellä pöytäsomisteiden komponentit, joiden keräily ja valmistus on jo hyvässä vauhdissa. Ainoat asiat mitkä ovat vielä hyvinkin epäselviä, ovat servetit, kaitaliinat ja pöytäliinat. En tiedä vuokratako vai ostaa, tuleenko kangasta vai paperia ja mitä värejä haluaisimme käyttää. Tietenkin ihanteellisessa tilanteessa kaikki olisi upeaa kangasta, mutta se voi tulla melko kalliiksi. Vuokratessakin hinta voisi nousta muutamiin satasiin.

Toinen epävarma asia on pöytien sijoittelu. Voimme nimittäin joko asettaa pöydät riviin, jolloin ne muodostavat pitkiä, noin 25-30 hengen pöytiä, tai neliön muotoisiksi 8-hengen pöydiksi. Haluaisimme molemmat mielummin neliöpöydät, koska ne tekevät seurustelusta helpompaa, mutta pitää ensin selvittää mahtuuko saliin yhtä paljon vieraita tällaisen pöytäratkaisun myötä. Neliöpöydät vievät jokatapauksessa hieman enemmän tilaa kuin pitkät pöydät.

Palataanpa nyt kuitenkin siihen, mitä olemme jo päättäneet. Olemme säästelleet muutamien muiden blogihääparien tavalla Happy Joe -siideripulloja, joita aiomme käyttää kukkavaaseina. Haluaisin tuunata pullot valkoisiksi ja olenkin suunnitellut kokeilevani seuraavaksi spray maalia, mikä tarkoittaisi pullojen ulkopinnan maalaamista. Akryylivärit pullon sisäpinnalla voisi olla ihan ok vaihtoehto, mikäli vaaseihin ei laitettaisi vettä. En kuitenkaan halua riskeerata, että vesi alkaa illan mittaan häivyttämään maalipintaa pullosta, joten ulkopinnan maalaaminen on turvallisempi vaihtoehto. Tietty siinä pinnasta tulee matta, eikä kiiltävä kuten jos sisäpinnan maalaa, mutta minusta se on jompa kivemman näköistä näin.

[kuva]
Jokaiseen vaasiin meillä tulee ehkäpä kolme kukkasta, vaaleanpunaisia neilikoita ja ruusuja. Kukkien lisäksi pöytiin tulee tietenkin pöytänumerot, jotka aion myös toteuttaa valkoisiksi maalattujen pullojen avulla, tässä tapauksessa käytämme kuitenkin viinipulloja. Pulloihin tulostetaan etiketit jotka esittelevät pöydän numeron.

Kukkavaasien viereen aiomme sijoittaa puukuutiokynttilämme, joita sulhanen parhaillaan työstää vajassaan ja jotka käsitellään lopuksi valkoisella kuultovahalla. Nämä ovat sitten aivan ihanat


Pöytänumeropullot, kukkavaasit ja kynttilät sijoitetaan pöytien keskelle, mahdollisen kaitaliinan päälle. Keskikoristeiden lisäksi jokaisen vieraan eteen katetaan viinilasi, juomalasi, aterimet ja lautasliina. Lautasliinan sisään sujautamme luultavasti ohjelman, menun sekä mahdolliset muut paperituotteet. Lautasliinapaketin yläpuolelle sijoitetaan mahdollisesti vieraslahjalaatikot, joiden päälle asetellaan vieraan nimeä kantava origamilintu.


En ole vieläkään keksinyt miten saan nimen integroitua origamiin nätisti. Olen jopa ajatellut erillisten nimilappujen käyttämistä tai nimien lisäämistä vieraslahjoihin, jolloin origamilinnut jäisivät pelkiksi somisteiksi. Ihan hyvä vaihtoehto sekin on, koska ne ovat niin nättejä ihan sellaisenaan.

Pöytäkoristelun kokonaisuus alkaa siis hahmottumaan mielessäni melko yhtenäisenä, mutta seuraavaksi ohjelmassa olisi kyllä sen kokeileminen. Aionkin nyt tilaisuuden tullen harjoitella pullojen maalaamista sekä pöytänumeroetikettien käyttöä. Kun niistä saa muutamat testikappaleet valmiiksi, voisin yhdistellä erivärisiä pöytäliinoja ja eiköhän se haluttu lopputulos ala jo siinä vaiheessa selkeytymään. Innolla jään siis odottamaan, että pääsen jakamaan teille kuvia pöytäkoristeiden kokeiluista!

2 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen kuva on aivan ihana!<3

    VastaaPoista
  2. Niin on! Toivottavasti omista kukka-asetelmista tulee yhtä ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista