maanantai 13. lokakuuta 2014

Polaroidit muistona häävieraista

Kerroin Vaihtoehto vieraskirjalle -postauksessani valokuvauksen järjestämisestä osaksi vieraskirjaa. Lyhyesti sanottuna vieraista otettaisiin valokuvaustaustan edessä kuvat polaroid kameralla ja kuvat laitettaisiin esille vieraskirjaan. Photobooth-idea on tästä jonkin verran lähtenyt jo kehittymään ja olen jopa saanut hankittua itselleni polaroid kameran!Löysin aarteeni facebookin hääkirppikseltä ja onnekseni sain kaupan päälle muutaman paketin valokuvapapereita. Niitä tuntuu nimittäin olevan todella vähän saatavilla Suomen markkinoilta ja ovat muutenkin todella kalliita. Ebaysta löytyy onneksi lähes puoleen hintaan saman kokoisia paketteja, joten pitäänkin laittaa muutama tilaukseen hyvissä ajoin. Hääjuhlaa varten olisi hyvä varata ainakin 60 valokuvapaperia, niin eivät lopu sitten kesken.

Johtuen valokuvien hintavuudesta, en tosiaan ajatellut antaa vieraiden vapaasti kuvata toisiaan tällä kameralla photoboothissa, vaan se tehtävä täytynee antaa jollekin. Sopiva hetki valokuvaukselle olisi vieraiden saapuessa juhlapaikalle, jolloin he voisivat ryhmittäin käydä valokuvauspisteellä. Loppuillaksi järjestämme sitten photoboothiin ihan järjestelmäkameran jalustalla, jotta vieraat voivat ottaa kuvia vapaasti.

Ajatuksena oli tosiaan, että kuvat liimattaisiin suoraan vieraskirjaan. Olen kuitenkin hieman miettinyt, että hääjuhlan ajan kuvat voisi laittaa roikkumaan ns. pyykkinarulle, jolloin ne olisivat kaikkien ihasteltavissa. Vieraskirjan jokaisella sivulla olisi yksi tai muutama tyhjä paikka valokuville ja vieressä tekstirivit, joille vieraat voivat vapaasti kirjottaa terveisensä.

[kuva] [kuvat]

Vaihtoehtona aivan perinteiselle vieraskirjalle olisi yllä näkyvien korttien tapainen toteutus, mutta loppujen lopuksi vieraskirja ihan kirjan muodossa on käytännöllisempi vaihtoehto. 

Photoboothista sen verran, että tilasin eilen setin propseja! Saa nähdä ovatko ne mistään kotoisin laadun suhteen, mutta odotan pakettia innolla. Pian voisinkin alkaa suunnittelemaan photoboothin sisustusta tarkemmin, tarkoituksena kun on suorastaan kotoisan olkkarifiiliksen luominen värikkään ja vintagehenkisen valokuvaustaustan eteen. 

Kaiken kaikkiaan valokuvaukseen liittyvät asiat ovat tällä hetkellä hyvästi mallillaan. Valokuvaaja on varattuna ja polaroidkamera hankittuna. Vaikuttaa siltä, että meillä tulee olemaan runsaasti visuaalisia muistoja häistämme ja hyvä niin!

3 kommenttia:

 1. Voi minkä mahtavan löydön olet tehnyt! Itsekin himoitsin aikoinaan tuota polaroid-kameraa ja melkein ostinkin. Myös pyykkinaruidea on mahtava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä innoissani polaroid-kamerastani, ensimmäinen valokuvauskokeilu oli tosi jännittävä ja hypin ilosta kun näin kuvan kehittyvän silmieni edessä :D

   Poista
 2. Mekin hankittiin polaroid photoboothiin, joten mielenkiinnolla seuraan sun ideoita aiheesta! :)

  http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2014/10/photo-booth-kamera.html

  VastaaPoista