perjantai 10. lokakuuta 2014

Herkullinen onnistuminen

Tunnustan olevani herkuttelija ja tänään tartuin taas haasteeseen nimeltä macarons. Olen näitä pikku herkkuja yrittänyt loihtia omin käsin jo muutaman kerran, mutta onnistunut lopputulos on joka kerta jäänyt haaveeksi. Kerroin karkkibuffetia käsittelevässä postauksessa, kuinka haluaisin macaronsit osaksi meidän buffetpöytää ja että haluaisin mahdollisesti väkertää ne itse. Koska macaron -leivosten kansia pystyy pakastamaan, voisi näitä tehdä rauhassa hyvissä ajoin ennen häitä. Tietenkin hääviikolla edessä olisi leivosten täyttäminen, mutta muutamalla auttavalla kädellä se sujuisi melko nopeasti. Lopputuloksena olisi ylellinen mutta kohtuullisen hintainen lisäys herkkubuffet pöytäämme.

Palaten asian ytimeen, kokeilin siis tänään macaronsien leipomista ja onnistuin! Voi sitä ilon määrää, kun pikkutarkan ahertamisen päätteeksi minulla oli kaksi pellillistä suhteellisen samankokoisia, lohkeamattomia, tasaisesti nousseita ja kypsiä macaronseja!






Resepti jonka mukaan macaronsit tein löytyy täältä.

Löysin samalla käyttötarkoituksen tässä postauksessa esittelemälleni keksitelineelle. Uskon että teline tulee macaronsien kera löytämään paikkansa karkkibuffetpöydämme keskeltä, jonka ympärille voin sitten koota loput lasipurkit herkkuineen.

4 kommenttia:

  1. Ooh, ihan täydellisiä! <3 Omat yritykseni noiden herkkujen parissa ovat kaikki päätyneet roskiin.. Jospa itsekin vielä kertaalleen kokeilisi tuolla linkkaamallasi reseptillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ja pienenä vinkkinä, valkuaisvaahto kannattaa vispata kovaksi. Itse jätin sen aikaisemmin liian löysäksi ja luulen, että leivokset epäonnisuivat siitä syystä :)

      Poista
  2. Teitkö noi sellaisella "matolla" vai ihan mutuna sait noin samankokoisiksi? Tuo linkki reseptiin ei muuten ainakaan äsken toiminut :( Tokihan näitä reseptejä löytyy vaikka millä mitalla, mutta jos on joku hyväksi ja toimivaksi todettu, niin sillä olisi varmaan hyvä testata ekalla kerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, linkkiin oli sattunut kirjoitusvirhe joka on nyt korjattu. Kiitos kun kerroit! Minulla on kyllä silikonimatto, jolla olisin voinut macaronsit tehdä, mutta halusin tällä kertaa kokeilla leivinpaperilla. Ihan vapaalla kädellä ne pursotin, mutta en toki kaikkia saanut saman kokoisiksi, joten yhdistin sitten ne jotka olivat suurin piirtein samankokoisia. Kokonaisuudesta ei loppujen lopuksi kovinkaan paljon pistänyt silmään erikokoiset leivokset :)

      Poista