keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Valoa hämärtyvään iltaan

Syksyn edetessä tekee mieli sytytellä kynttilöitä ja asetella tunnelmavalaisimia ympäri kämppää nautiskellen niiden tuomasta ihanasta, hämyisestä tunnelmasta. Monissa häissä tunnelmavalaistus on suuri osa kokonaisilmettä, varsinkin syys- ja talvihäissä. Toki kesähäihin kannattaa myös suunnitella jonkinlaista valaistusta, vaikka pimeä saapuukin (jos saapuu) melko myöhään.

Olen suunnitellut meidän häihin niin pallovalosarjoja kuin tuikkuja ja lyhtyjä. Epäonnekseni tein muutama viikko sitten havainnon, että heinäkuussa aurinko laskee Vaasassa vasta puoli kahdentoista aikaan. Mutta ei sen pitäisi tunnelmavalaistusta kuitenkaan haittaa, koska hämärä saapuu niin paljon aikaisemmin.

Meillä säästetään tällä hetkellä pieniä lasipurkkeja tuikkukippojen roolia varten. En ole vielä täysin varma mihin haluan niitä asetella, mutta olen ihastunut ajatukseen roikkuvista tuikkukipoista,

[kuva]

Roikkuvat kynttilät olisi kiva sijoittaa ulos terassin kaiteen yläpuolelle, mutta toteutus voi olla melko vaikea. Toinen vaihtoehto olisi terassin puoleisten ikkunoiden eteen, josta ne näkyisivät myös juhlasalin puolelle. Ja mikseivät nämä näyttäisi oikein kivalta myös herkkubuffetin, baarin tai lahjapöydän taustalla.

Inspiraatiota hakiessani törmäsin myös ihanaan ideaan roikkuvista lasi- ja peltipurkeista, joihin on laitettu kukkia. Näitä olisi kiva saada roikkumaan tuikkujen vierelle.

[kuvat]

Pöytiin sijoitettaville kynttilöille sain idean Etsystä. Idean mukaan tulemme tekemään neliönmuotoisia puupalikoita, joihin tuikut upotetaan. Mieheni valmistelee puuosat minulle käsittelyä varten ja luultavasti vedän niihin mattapintaisen, kuultavan valkoisen vahan. Käsittelyllä voi hyvin tehdä näistä omiin häihin sopivat.

[kuva]

Esittelen näitä uudelleen kun saamme projektin käyntiin!

Lopuksi haluan vielä ulos terassille ja laiturille eri kokoisia lyhtyjä. Näistä olen ehkä eniten innoissani, koska ne tulevat näyttämään niin upeilta! Hehkutus sikseen, koska ensin täytyy tehdä muutamia mahtavia löytöjä. Olen nimittäin ollut huomaavanani, että lyhdyt eivät ole niitä maailman edullisimpia hankintoja. Vinkkejä otetaan siis vastaan!

Ja tosiaan, pallovalosarjat ovat saapuneet! Instagramissa blogia seuraavat ovat näistä jo nähneet tunnelmakuvan, jossa ne valaisevat mökimme terassin kaidetta. Häissä nämä sijoitetaan juhlasalin kattoon, kuten postauksessa Kattotilan koristelua esittelin hyvin visuaalisesti.


Myöhäisen elokuisen illan hämärässä valot olivat todella kivan näköiset ja uskon, että näillä saadaan luotua meidän häihin ihan oikeaa tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti