perjantai 12. syyskuuta 2014

Miten säästää koristelussa

Kuten varmaan suurin osa teistäkin, olen yrittänyt kovasti keksiä tapoja miten säästää häiden koristelussa. Säästäminen on ehkä vähän huono sana tässä tapauksessa, koska en tahdo säästellä koristeiden määrässä tai ulkonäössä, vaan kuluissa. Koristeet ovat useimmiten sellaisia, ettei niitä kauheasti arkikäyttöön häiden jälkeen tule otettua. Kaikki paperihärpäkkeistä valaisimiin, kynttiläkippoihin ja maljakoihin ovat osa monen häitä, mutta todella harva tahtoo käyttää näihin omaisuutta.

Ennen kuin lähtee täysin säästölinjalle kannattaa kuitenkin muistaa, että koristeita on nykyään todella helppo myydä eteenpäin häiden jälkeen nettikirppiksillä. Muutkin ovat varmaan huomanneet, miten kuumaa kamaa tuikkukipot, pompomit ym. ovat esimerkiksi facebookin hääkirppiksellä. Mutta silti suurien investointien tekeminen on harvoin kannattavaa, sillä mitä suurempi hinta, sitä vähemmän rahaa saa takaisin jälleenmyyntitilanteessa - jos kyse ei nyt ole jostain erittäin suositusta koriste-esineestä.

No miten hääkoristelun kustannuksissa pystyy säästämään?

DIY, eli do-it-yourself on tähän pulmaan varmaankin tehokkain vaihtoehto. Esimerkiksi pompomit ovat välillä ainakin minusta aivan järkyttävän kalliita, verraten siihen kuinka monta pompomia saman verran maksavasta silkkipaperinipusta saa värkättyä. Sama päätee moneen askarteltavaan koristeeseen, niin viirinauhoista paikkakortteihin. Moni ei kuitenkaan tunne askartelun kuuluvan mukavuusalueeseensa ja silloin kätevintä on joko a) värvätä hommaan avustaja tai b) olla haukkana nettikirppiksissä.

Kierrätys, sanan jokaisessa merkityksessä. Taas palaan edellä mainittuun nettikirppikseen, mutta monilta löytyy myös varmaan ystäviä tai sukulaisia, joiden häistä on jäänyt nättejä koristeita odottamaan seuraavia hääjuhlia. Ei kannata liikoja huolestua siitä, että joku tarkkasilmäinen huomaisi koristeiden olevan edellisistä suvun hääjulhista - ei varmanakaan huomaa! Kierrätystä voi harrastaa myös itse, esimerkiksi lasipulloja ja -purkkeja on hyvä keräillä pitkin vuotta. Itse keräilen tällä hetkellä hassunmuotoisia Happy Joe -pulloja jotka tulevat häihimme kukkamaljakoiksi ja pieniä lasipurkkeja tuikkukipoiksi. Erillisiä kippoja ja maljakoita ei tarvitse siis ostaa!

Käy aina läpi kaikki vaihtoehdot, äläkä tyydy siihen tuotteeseen tai palveluntarjoajaan joka ensimmäisenä tulee mieleen. Minä ainakin automaattisesti ajattelin, että häiden kaikki häiden kukat hankitaan floristilta. No, mietinpä uudelleen ja tulin siihen tulokseen, että sellainen tilaus tulee melko kalliiksi. Siispä keksin reilun kaupan ruusut ja neilikat, joita myydään K-kaupoissa 5-7 kukan nipuissa muutaman euron hintaan. Aivan mahtavaa säästöä! Näin voimme hankkia floristilta muutamat näyttävät kimput, mutta samalla lisätä kukkaloistoa joka pöytään edullisella vaihtoehdolla.

Uskon vahvasti siihen, että mitä enemmän jaksan itse askarella, olla tarjoushaukkana ja keräillä, sitä enemmän säästämme häidemme koristelussa. On tietty olemassa vaikka mitä keinoja säästää häiden muissa kustannuksissa, mutta minusta ainakin tuntuu siltä, että etenkin koristelussa säästäminen on jollain tavalla helpoiten toteutettavissa.

Kertokaa jos teille tulee muita säästövinkkejä mieleen!

6 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä! Mekin käytimme kukkakoristeluissa hyödyksi oman pihan kukkia sekä juurikin niitä edullisia Reilun Kaupan kukkia, joita saa marketeista.
    Itse muistuttaisin vielä somistevuokraamoista. Esimerkiksi Sarandian somistevuokraamon valikoimista löytyy niin herkkubuffetastiastoja kuin photo booth ja viikonloppuvuokra on murto-osa siitä mitä tuotteiden ostaminen olisi maksanut. Plus vuokraamalla säästyy myös murehtimasta tavaran jatkosijoitusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, olenhan minäkin jo somistevuokraamoiden valikoimaan tutustunut ja mm. juuri herkkubuffetastioita sieltä katsellut. Vuokraus voi olla monien somisteiden ja koristeiden kohdalla oikein hyvä vaihtoehto, varsinkin jos vastaavista tuotteista joutuisi muuten maksamaan paljon tai jos sellaisia ei ylipäätään tahdo muualta löytyä (kuten tuollaiset upeat herkkubuffetastiat) :)

      Poista
  2. Tää sun blogin on ihan mahtava, oon löytänyt tosi paljon hyviä ideoita täältä :)

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Me valitsimme myös reilunkaupan neilikat ja koska lähdimme häämatkalle heti häidemme jälkeen, heitin oman kimppuni naimattomille naisille. Olisi ollut sääli, jos kaunis morsiuskimppu olisi jäänyt kotiimme lakastumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa järkevältä valinnalta antaa kimppu toiselle, jos siitä ei itse olisi kuitenkaan päässyt iloitsemaan. :)

      Poista