tiistai 2. syyskuuta 2014

Vaihtoehto kukkakimpulle

Tutustuin tänään itselleni melko uuteen asiaan, nimittäin ikikimppuihin. Ikikimppu on morsiuskimppu, joka nimensä mukaisesti on ikuinen. Sitä ei siis valmisteta aidoista kukista, vaan esimerkiksi paperi- ja silkkikukista, kankaasta, koruista ja muista koristeista.

Kirjoitin muutama postaus takaperin innostuneeni 1920-luvun inspiroimasta häätyylistä ja siihen teemaan saisi loihdittua melko mahtavan ikikimpun!

[kuva]

Ikikimput ovat hyvin persoonallisia ja toimivat omanlaisina koruina ja koristeina. Jotkut kimpuista koostuvat pelkästään koruista, kuten rintaneuloista ja näyttävistä helmikoruista. Toisissa taas kankaiset kukat ovat pääosassa. Toisin kuin aidoista kukista tehdyt kimput, värivaihtoehdot ikikimpuissa ovat loputtomat.

Mikäli ikikimpun valmistukseen pääsee vaikuttamaan itse, voi siihen sijoittaa tunnearvoltaan merkityksellisiä koristeita, kuten mummon rintaneulan tai äidin korvakorut. Näin koko kimppu tuntuu arvokkaammalta ja kantaa suurempaa roolia hääpäivän ajan sekä pitkään sen jälkeenkin.

[kuva]

[kuva]


[kuva]

Mielestäni ikikimppu on mainio vaihtoehto kukkakimpulle ja voisin hyvin itsekin harkita sellaisen hankkimista, mikäli löydän miellyttävän mallin sopivaan hintaan. Eri vaihtoehtoja voi katsella esimerkiksi Etsy.comista, tarkemmin täältä. Omaan kimppuuni tahtoisin pitsiä tyveen, valkoisia ja korallisia tai vanhanajan vaaleanpunaisia kangasruusukkeita. Lisäksi siinä voisi olla hyvin harkiten lisättyjä vintage-tyylisiä koruja ja helmiä.

Jos haluat kokeilla tehdä kimpun itse, esimerkiksi täältä löytyy DIY ohjeet sen valmistamiseen.

4 kommenttia:

  1. Jossain olen nähnyt rintakoruista kootun kimpun, jonka "kukiksi" morsian oli kerännyt sukulaisnaisiltaan ja ystäviltään koruja. Ajatuksena aivan ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka ihanaa! Omanlaisensa tapa tuoda suku yhteen häissä :)

      Poista
  2. Aika mieletön idea, pitää pistää muistiin. En oo tällaisista koskaan kuullutkaan, hyvä kun satuin lukemaan! :)

    VastaaPoista