sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kauneus ja hyvinvointi ennen häitä

On itsestään selvää, että häitä varten tahdotaan panostaa ulkonäköön ja kauneuteen. Hääpäivänä monet käyvät ammattilaisella laittamassa meikin ja kampauksen viimeisen päälle ja näin aion minäkin tehdä. Kyllähän sitä haluaa erottua arkisesta ulkonäöstään hääpäivänään.

[kuva]




Kaunistautuminen niin henkisesti kuin fyysisesti kannattaa kuitenkin aloittaa jo viikkoja ennen häitä. Tähän voi kuulua niin kosmetologi- kuin hierontakäynnit sekä hiusten värjäykset ja ihon kuorinta. Itse aion pitää ihostani hyvää huolta ennen häitä kuorimalla ihoni kerran viikossa ja huolehtimalla kosteutuksesta. Myönnän että haluan hääpäiväksi siistin rusketuksen, joten ihonhoitoon täytyy panostaa tästäkin syystä normaalia enemmän. Kasvoja hoidan muutenkin arkisin ahkerasti, mutta ehkä noin viikko ennen häitä tahdon käydä kosmetologilla syväpuhdistuksessa, jotta vältän mahdolliset iho-ongelmat hääpäivänä.

Kasvojen kosteuttamiseen käytän Biothermin Aquasource voidetta, joka on ihanan kevyttä ja kosteuttaa tehokkaasti niin kesällä kuin talvella. Päivittäisessä käytössä purkki kestää noin 3-4 kuukautta. Kosteusrasvasta saa pulittaa noin 40 € Stockmannilla ja Sokoksella, joten itse ostan sitä aina mahdollisuuksien mukaan taxfreesta tai hulluilta päiviltä. Säästöä tulee yleensä noin 10 €.

[kuva]

Olen myös suunnitellut hampaiden valkaisua ennen häitä ja tulen luultavasti hankkimaan kotivalkaisusetin. Valkaisuliuskoja käytettäessä valkaisu suoritetaan päivittäin noin kahden viikon ajan, joskin aika vaihtelee markkinoilla olevien tuotteiden välillä. Vaikka toisin toivon, häitä edeltävät viikot voivat kaikessa ihanuudessaan olla myös stressaavia ja jännittäviä. Siksi aion ehdottomasti käydä rentoutumassa hierojalla ainakin kerran viikossa muutaman viikon ajan, jotta kroppa voisi hyvin.

Häitä edeltävinä viikkoina kannataa muistaa nukkua kunnon yöunet, liikkua, juoda paljon vettä ja syödä terveellisesti. Alkoholi, prosessoitu ruoka ja ylimääräinen sokeri ei tee hyvää iholle, kropalle tai mielelle. Mieli pysyy virkeänä ja iho kauniina kun pitää itsestään erityisen hyvää huolta ennen häitä. Mikä parasta, jää enemmän aikaa häiden valmisteluun kun ei väsytä tai tunne oloaan kipeäksi kireiden lihasten takia.

[kuva]

Arkisin värjään hiukseni kotona, mutta häitä varten taidan käydä kampaajalla laittamassa värin kuntoon ja samalla voisin ottaa hiuksiini syvähoidon ja leikata latvat siistiksi. Sen sijaan aion värjätä ja muotoilla kulmakarvani itse, mitä teen muutenkin kerran kuukaudessa. Voin ehdottomasti suositella kulmien värjäystä itsenäisesti muillekin, se on todella helppoa ja siinä säästää pitkän pennin. Käytän Dependin kulmavärisettiä, joka maksaa marketeissa noin 10-15 €. Siitä riittää noin 7-8 värjäyskertaan ja verraten monen kosmetologin ottamaan noin 20 € kertahintaan, säästän kotivärjäyksellä tällä hetkellä jopa 150 euroa puolessa vuodessa. Kulmat värjään noin kolmen tai neljän viikon välein, kesällä hieman useammin.

[kuva]

Hyvinvointi ja kauneusvinkkejä voi hakea niin netistä kuin lehdistä ja vaikka messuilta. Suuren suosion saaneet I Love Me -messut ovat ehdottomasti käymisen arvoiset ja morsiamelle messuilla on vaikka mitä tarjottavaa kauneuteen, terveyteen, muotiin, koruihin ja hyvinvointiin liittyen. Tänä vuonna messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 17.-19.10.2014. Voin myös suositella POPSUGAR -nimistä nettisivustoa, josta löytyy vaikka mitä treeni- ja hyvinvointivinkkejä. Treenit löytyy tarkemmin nimellä Fitsugar ja kauneusvinkit nimellä Bellasugar. Itse treenaan aina silloin tällöin kotona heidän treenivideoidensa parissa ja voin kertoa, että näissä jumppasessiossa on kyllä tehoa. Videoita löytyy helposti youtubesta hakusanalla "fitsugar".

Kertokaahan jos teillä on taskussa jotain hyviä kauneus- ja hyvinvointivinkkejä!

2 kommenttia:

  1. Kiitti treenivideovinkistä! Täytyy käydä tsekkaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä! Ovat mun ehdottomia suosikkeja! :)

      Poista