sunnuntai 7. syyskuuta 2014

DIY: Kaunis keksiteline

Moni teistä on ehkä joskus törmännyt vanhoista lautasista ja viinilaseista tai kahvikupeista koottaviin kakku/keksitelineisiin. Minulla oli tänään tämä idea mielessäni kun suuntasimme kirppikselle, josta löytyi kuin löytyikin kiva kokoelma yhteensopiva astioita. Etsin lähinnä vanhanaikaisia valkoisia posliinilautasia joissa olisi jokin kiva kuvio ja perinteinen kultareunus sekä kirkkaita viinilaseja. Onnekseni löysin siistit kristallilasit sopivassa koossa jotka muutenkin muistuttivat toisiaan sopiakseen pariksi keksitelineeseeni.


Ennen kokoamista kannattaa kokeilla asetella laseja oikein ja väärin päin, kumpinkin vaihtoehto näyttää kivalta. Liitoskohdat on hyvä merkitä lautaseen, koska muuten lasin liimaaminen keskelle lautasta on lähes mahdotonta. Itse en merkinnyt keskikohtaa ensimmäisellä liimauksella ja vinoon meni. Eikuin liimat irti ja uudestaan!

Käytin tähän projektiin kuumaliimaa, koska pidän sen nopeasta kuivumisajasta. Tässä tapauksessa liima kuivui kuitenkin melkein liian nopeasti, koska sen levittäminen siististi lasin reunukseen vaati tarkkuutta. Joten mikäli haluat mahdollisimman siistin lopputuloksen, voin suositella jonkin toisen liiman käyttöä.Ajattelin käyttää tätä häissä keksitelineenä tai osana karkkibuffetia, pitää katsoa mihin se sopii parhaiten. Siihen asti teline tulee varmaankin olemaan kotonakin käytössä herkkuja tarjoillen.

Hauska idea ja todella helppo ja edullinen toteuttaa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos tällaisen keksitelineen ulkonäkö miellyttää!

2 kommenttia: