maanantai 21. heinäkuuta 2014

Täällä meidän häitä juhlitaan!

Vietimme viime viikolla lomaa Vaasassa mökkeillen ja sulhasen valmistujaisia juhlien. Olimme odottaneet lauantain juhliin upeaa, kesäistä säätä ja vaikka lämmintä oli vähän liikaakin, ukkoset ja sateet olivat päivällä haitaksi. Juhlat jäivät lyhyeen kun vieraat eivät voineet viettää aikaa kauniilla pihamaalla ja sisätilat olivat turhan lämpimät kosteana hellepäivänä. Oli kyllä mukavat juhlat, mutta samalla harmitti ettei sää ollut parempi.

Positiivista oli se, että lauantain juhlat saivat viimeisetkin epävarmuudet häidemme juhlapaikkaan liittyen katoamaan. Aiemmassa postauksessa esittelinkin kaksi suosikkiamme, joista toinen on 1800-luvun villa ja toinen vuonna 2007 rakennettu ylioppilastalo. Olen pitkään ajatellut, että haluaisin järjestää häät romanttisessa, vanhassa rakennuksessa, kuten villassa. Nyt kuitenkin ymmärsin, että moderni ylioppilastalo on ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Jos hääpäivänämme on vuoden päästä yhtä lämmintä kuin tänä vuonna, saamme olla kiitollisia hyvin toimivasta ilmastoinnista uudessa rakennuksessa.

Kävimme tosiaan myös tutustumassa Domus Bothnican ylioppilastaloon viime viikolla. Tila olikin suurempi kuin olin kuvitellut ja eteisaula sekä sisäpiha komppaavat todella hyvin isompaa juhlasalia.



Juhlasali, oikealla on lattiasta kattoon ylettyvä ikkunaseinä, vasemmalla käynti sisäpihalle. Olemme päättäneet käyttää oikealla näkyvää ovea sisäänkäyntinä pääsisäänkäynnin sijaan, sillä näin saamme järjestettyä ruokatarjoilut eteistilaan. Lisäksi juhlasaliin vievä sisäänkäynti on ulkoapäin upeampi.


Juhlasalin näkymät merelle. Ikkunoihin saa tarvittaessa laskettua tuollaiset verhot, sillä aurinko paistaa ikkunoista sisään koko päivän. Mutta eivät ne kovin kivan näköiset ole, joten pitää katsoa jospa niitä ei tarvita. Onneksi ne saa laskettua ja nostettua ihan nappia painamalla.



Sisäänkäynti sisäpihalle, jota aiomme käyttää tanssilattiana.


Sisäpihalla on lasikatos, mutta koska sivuissa on aukot tila pääsee kastumaan mikäli sataa ja tuulee kovaa. Muuten tämä on kyllä mainito tila tanssilattialle!


Eteisaulasta viemme nuo tuolit ja pöydät toisaalle, ehkä saunakabinetin tai juhlatilan puolelle. Niiden paikalle asetetaan ruokien ja juomien tarjoilupöydät. Keittiöön on käynti tästä tilasta, joten pitopalvelu saa rauhassa häärätä täällä häävieraita häiritsemättä. Myös tästä tilasta on näkymä sisäpihalle.


Tässä vieraat saavat kokoontua saapuessaan juhlapaikalle, edessä olevan nurkan takaa pääsee sisälle juhlatilaan. Jos sää sallii, kohotamme tässä alkumaljan.


Tältä paikka näyttää juhlatilan lasiseinän toiselta puolelta, jossa on pieni terassi ja laituri. Siinä voi käydä illan mittaan hengailemassa ja vilvoittelemassa, jos se tulee tarpeen.

[kuva]

Tässä vielä pohjapiirrustus, jossa vihreällä merkitty alue on meidän käytettävissä olevat tilat. Juhlasalissa on neliöitä 130 ja sisäpihalla 70, joten tilaa on paljon! Ruokailijoita saliin mahtuu 120, joten sen pitäisi olla meille ihan sopiva, sillä tähtäämme noin 100-120 henkilön vierasmäärään.

Tällainen juhlapaikka meille on nyt varattu. Ollaan molemmat tosi tyytyväisiä tähän valintaan, sillä tämä paikka on eniten meidän näköinen ja uskotaan, että toimii tilana erinomaisesti meidän häiden järjestämiseen. Ennen kaikkea Domus Bothnica on käytännöllinen juhlapaikka, jonne on helppo tulla keskustasta ja jossa voidaan järjestää meidän näköiset häät.

4 kommenttia:

  1. Ihana paikka ja mikä näköala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Onhan se näkymä aika mahtava, ihanaa kun suoraan pöydästä voi katsella merelle :)

      Poista
  2. Vau miten upea paikka juhlia häitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä tosi tyytyväinen tähän valintaan :)

      Poista