sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kukat mielessä

Ehdinpäs pitää taukoa muuttolaatikoiden kasaamisesta ja tavaroiden pakkaamisesta. Tässä helteessä se on kyllä aikamoista hommaa! Nyt on ehkä puolet tavaroista pakattuina, mutta saa nähdä kuinka lyhyeksi yöunet jää ensi viikolla, kun pitäisi loput tavarat saada vielä töiden jälkeen laatikoihin.

Budjetin laskemisen jälkeen minulla on pyörinyt mielessä kukat. Mainitsinkin, että en ole miettinyt asiaa sen enempää. Värisävyt ovat sentään selvillä ja minulla on tietty joitain kukkia mielessä, joilla haluisin mielelläni häitämme koristaa. Tuli kuitenkin mieleen, että leikkokukkienkin saatavuus varmasti vaihtelee kukintakauden mukaan. Olen myös lukenut, että loppukesästä kukkatarjonta on parhaimmillaan, mikä on meidän kannalta ihan jees.

Ruusut ja neilikat kuuluvat ehdottomasti meidän kukkavalikoimaan ja hyvä niin, koska ne ovat edullisimpia leikkokukkia. Hyvä vaihtoehto olisi ostella esimerkiksi pirkan reilunkaupan ruusu- ja neilikkakimppuja. Ruusuja kimpussa on 10 kpl ja neilikoita 7 kpl. Näiden hinnat taitavat vaihdella aika lailla, mutta hinnaksi tulee joka tapauksessa alle 1 euro/kukka.[kuvat]

Näiden lisäksi haluaisin hortensioita ja pioneja. Molemmat maksavat kuitenkin noin 5 € kappale, tai enemmänkin, joten niitä pitää käyttää säästeliäämmiin. Niitä voisi sijoitella muihin paikkoihin, kuten hääparin pöytään ja ruokatarjoilun yhteyteen, kun taas neilikat ja ruusut voisivat olla pääosassa pöytien koristelussa.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Jos maljakkoon laitetaan vain yksi kukka, haluaisin maljakon olevan joko matala ja kapea, tai ylöspäin kapeneva. Ensiksi ajattelin kirkkaita lasisia pulloja, mutta pelkään kokonaisuuden olevan liian sekava jos pullot ovat erilaisia. Sen sijaan, voisihan sitä tästä eteenpäin ostaa kaupasta aina sitä samaa holijuomaa, niin saataisiin kerättyä pari tusinaa samanlaista pulloa. Ei paha ajatus!

3 kommenttia:

  1. Onpas meillä samanlaiset ajatukset hääjuhlan kukista! Itsekin olen ajatellut turvautua Reilun kaupan neilikoihin ja ruusuihin pöytien koristelussa. Olen myös suunitellut käyttäväni pioneja ja hortensioita juurikin noutopöydän, hääparin pöydän jne. koristelussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska sattuma! :) Musta tuntuu, että noilla kukilla saa rakennettua hyvän kokonaisuuden melko edullisesti. Neilikoissa on myös se hyvä puoli, että ne voi hyvin käydä ostamassa muutama päivä etukäteen, koska ne säilyy sen verran pitkään. Toivottavasti häiden aikaan on sitten hyvä tarjonta kyseisiä kukkia kaupoissa ;)

      Poista