torstai 31. heinäkuuta 2014

Häät ilman livemusiikkia

Meillä oli sulhasen kanssa heti selvät mielipiteet hääjuhlien musiikin suhteen ja onneksi ne olivat yhtenäiset. Emme kumpikaan lämpene oikein ajatukselle livebändistä soittamassa cover-versioita tutuista biiseistä. Meillä on muutenkin huonoja kokemuksia hääbändien jäsenten käyttäytymisestä häissä, joissa olemme olleet vieraina. Voi toki olla, että nämä muutamat negatiiviset kokemukset ovat luoneet meille ennakkoluuloja hääbändejä kohtaan, jotka eivät varmastikaan kaikkien kokoonpanojen kohdalla pidä paikkaansa.

Näiden ajatusten perusteella olemme kuitenkin päättäneet olla hankkimatta livebändiä meidän häihin. Korkeintaan palkkaamme DJ:n pitämään huolen musiikista, mikäli se sopii budjettiimme. Joka tapauksessa meillä musiikki kuullaan koneelta toistettuna ja hyvä niin, eipähän tarvitse olla huolissaan musiikin laadusta.

Mikäli emme palkkaa tehtävään ammattilaista, tulen laatimaan soittolistat Spotify:n avulla. Jonkun täytyy tietty olla juhlan ajan vastuussa musiikin toiston teknisestä puolesta, jottei meidän tarvitse olla siitä huolissamme.

Aion koota juhlaan neljä tai viisi soittolistaa, jotka toistetaan aikajärjestyksessä juhlan edetessä. Ensimmäinen lista soi vieraiden saapuessa juhlapaikalle, jolloin on luvassa seurustelua ja alkumaljat. Listalla voisi olla melko rauhallisia kappaleita, jotka sopivat puheen taustalle. Ruokailun aikana soi toinen, melko samanlainen soittolista, mutta siihen voisi lisätä enemmän akustisia biisejä. Musiikista pidetään taukoa joidenkin ohjelmanumeroiden aikana, mutta muuten se voisi soida suurimman osan ajasta. Valsseihin siirtyessä aloitetaan perinteisemmällä soittolistalla, joka sisältää vanhaa kunnon tanssimusiikkia (varmistuneita esiintyjiä ovat mm. Olavi Virta ja Tapio Rautavaara). Jonkin ajan kuluttua voidaan siirtyä hieman menevämpään musiikkiin, joka kuitenkin sopii kaikille ikäryhmille. Myöhäisilalla potkaistaan käyntiin kunnon bileet modernimman tanssimusiikin tahdissa, joka jääkin viimeiseksi soittolistaksi. Tämän jälkeen kaikki ovat varmaankin jo lähdössä jatkamaan iltaa muuallepäin.

Miten te muut olette ajatelleet järjestää häiden musiikkipuolen?

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka ajankohtainen aihe tämä on meille! Ollaan viime viikkoina pohdittu päämme puhki tämän asian kanssa. Meidän juhlapaikassamme ei nimittäin ole minkäälaista äänentoistojärjestelmää. Musiikin soittaminen koneelta ei oikein taida olla vaihtoehto, koska eihän se niistä kajareista kuulu mihinkään. Paikka on toisaalta myös niin pieni, ettei sinne mitään bändiäkään mahdu. Olemme siis harkinneet trubaduuria, duoa tai dj:tä. Meillä ei ole kuitenkaan mitään kokemusta tällaisista esiintyjistä, eli aikalailla joutuisimme ostamaan sian säkissä.

    Sulhanen olisi kaikkein mieluiten hoitanut musiikin itse tehdyillä soittolistoilla, mutta se tarkoittaisi sitä, että jostain pitäisi kajarit saada. Itse ehkä haluaisin, että edes häätanssilla olisi elävä esittäjä. Eli ollaan ihan hukassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa olla aika yhteyset linjat mitä tulee hääsuunnitteluun! Meidän juhlapaikalta saa pientä vuokrehintaa vastaan lainaksi pari kaiutinta ja mikserin, mutta minuakin mietityttää onko äänentoiston laatu näillä tarpeeksi hyvä. Ruokailutilaan se varmasti sopii mainiosti, mutta tanssilattialle pitää ehkä kehitellä omat järjestelmänsä.

      Jos teidän tila on pieni, voisihan sen ajatella olevan musiikin kannalta positiivinenkin asia, sillä ei sinne välttämättä tarvitse niin tehokkaita kaiuttimia? Kannataa kyllä varmaan tutustua eri vaihtoehtoihin, niitä saa vuokratakin melko edullisesti. Meidän kaiuttimien vuokra olis vain 70 € koko illaksi :)

      Poista
  2. Meidänkään häihin ei livemusiikkia tule, mutta muuten olen ihan hukassa koko asian kanssa. Ehkä palkataan joku DJ tai sitten soitetaan kans koneelta musiikkia..

    VastaaPoista
  3. Meille tulee yksi tuttu laulaja ja hän soittaa myös kitaraa, mutta ei kokonaista bändiä. Tämän lisäksi varmaan tanssimusiikista vastaa spotify. Pitää vaan alkaa koota hyvää listaa...

    VastaaPoista