perjantai 25. heinäkuuta 2014

Mitä meidän häät maksaa?

Ajattelin että nyt olisi aika miettiä budjettia hieman tarkemmin. Olemme toki ääneen hieman laskelleet, että minkä suuruista summaa on odotettavissa. Alun perin ajattelimme, että budjetti voisi olla noin 6000 euroa mutta melko pian se muuttui 8000:en.

Juhlapaikka - 1200 €

Domus Bothnican varaus viikonlopulle kesäsesongin aikaan kustantaa noin 1000 €, siihen lisätään vielä saunatilojen ja äänentoistolaitteiden vuokra, jotka ovat yhteensä noin 200 €. Nyt varmaan mietitte, että mihin me saunatiloja oikein tarvitaan. Niissä tiloissa on kuitenkin oma WC ja pukutilat, joten se on täydellinen paikka morsiusparin ehostukseen, joten aika selvä päätös oli vuokrata myös ne tilat.

Valokuvaaja - 750 €

Valokuvaaja meille on jo varattu ja ajattelimme hyödyntää medium-valokuvauspakettia, johon sisältyy vihkimisen valokuvaus, portrettikuvat ja juhlien kuvaus. Kokonaisuudessaan kuvausta on 8 tuntia. Mikäli haluamme lisätunteja, kustantavat ne 80 €/tunti.

Pitopalvelu - 3000 €

Arvioimme häihimme osallistuvan noin 100 henkeä ja pitopalvelun maksavan noin 30 €/hlö. Tässä on kuitenkin varaa säästää, sillä olen löytänyt hyviäkin vaihtoehtoja, joiden hinta on 25-28€/hlö.

Juomat - 500 €

Haemme juomat ehdottomasti Tallinnasta. Emme ole vielä tehneet tarkempia laskelmia juomien määrästä tai vertailleet hintoja, joten tämä osa budjetista voi muuttua vielä melko paljon. Toivon mukaan pystymme alittamaan tuon summan reilulla satasella.

Morsiamen puku ja asusteet - 1200 €

Morsiuspuvut joita olen käynyt sovittamassa tähän mennessä ovat ylittäneet budjetin reilusti. Puku johon ihastuin maksoi jopa runsaat 1600 €. Toivon kuitenkin löytäväni hieman edullisemman puvun, mielellään maksaisin siitä korkeintaan 1000 €. Siihen päälle vielä yhdet tai kahdet kengät, joihin en kyllä aio kovinkaan monta kymppiä upottaa, sillä eiväthän ne edes näy sieltä helman alta. Ballerinat aion ainakin hankkia, mutta saa nähdä ostanko korkokenkiä lainkaan sillä olen melko pitkä. Jonkinlainen pieni laukku on myös hakusessa, mutta sen voisin hyvin ostaa käytettynä. Koruiksi valitsen luultavasti kristallein koristetut korvakorut ja kaulakorun, mutta se riippuu täysin morsiuspuvusta. Asusteisiin olen siis varannut 200 €.

Sulhasen puku ja asusteet - 700 €

Emme ole vielä lainkaan tutustuneet eri pukuvaihtoehtoihin tai niiden hintoihin, mutta täytyyhän se sulhanenkin vaatetuttaa. Hakusessa on siis puku, kengät, kravatti, kalvosinnapit ja mahdollista muuta sälää. Tähän budjetoidaan alustavasti 700 €, mikä on mielestäni melko realistinen arvio.

Morsiamen kampaus ja meikki - 200 €

On aivan varmaa, että hiukseni laittaa ammattilainen. Meikkauksesta olen myös melko varma, joten 200 € tähän tarkoitukseen kuullostaa ihan hyvältä arviolta.

Vihkisormukset - 2000 €

Voi huh, kun kaksi tonnia on niin paljon, mutta tähän tarkoitukseen niin vähän. Sulhaselle hankitaan häitä varten uusi sormus, johon arvioin uppoavan n. 500-800 €. Itselleni hankitaan tietenkin vihkisormus timantteineen ja se, joka minulla on kiikarissa kustantaa n. 1400 €. Aion kuitenkin käydä katselemassa eri vaihtoehtoja vielä useamman kerran, joten toivon mukaan teen vielä kunnon löydön ja budjetti alittuu tässä kohtaa.

Kukat ja muut somisteet 500 €

Minulla ei ole mitään tietoa siitä, mitä kukat voivat maksaa. Haluan aitoja kukkia ja niitä laitetaan joka pöytään. Emme kuitenkaan tarvitse kukkia ihan kimputtain, vaan yksittäiset leikkokukat riittävät. Mutta kukkia tarvitsen ja paljon. Somisteisiin lukeutuvat niin pompomit, paikkakortit, mahdolliset vieheet, paperituotteiden painatus, kirjekuoret, maljakot, kynttilät, vesipullot, pöytäliinat, lautasliinat ja mitä kaikkea vielä. Katsotaan riittääkö 500 € tähän tarkoitukseen, mutta mahdollisimman paljon aion tehdä itse.

Yhteensä 10 050 €

Pakko sanoa, että loppusumma yllätti minut. Olin kuvitellut, että selviäisimme pienemmällä budjetilla mutta vaikka mielestäni karsin tästä kaiken ylimääräisen pois, kivuttiin yli kymppitonnin. Tämä saa olla aivan maksimibudjetti, jonka toivon mukaan alitamme muutamalla satasella säästämällä esimerkiksi somisteissa, pitopalvelussa ja pukeutumisessa. Mutta jonkinlainen yläraja tälle hauskuudelle on asetettava ja se on meillä nyt sitten 10 050 €.

Mites teidän budjetit, ovatko ne ylittyneet vai alittuneet?

2 kommenttia:

  1. Minä luulen, että me ei selvitä meidän häistä paljon alle 9000 €, vaikka meillä onkin ihan pienet häät.

    VastaaPoista
  2. Meillä oli budjettina aluksi n.8000e, mutta laskeskeltuamme budjetti tulisi lähenemään 10000e. Luultavasti koetetaan jostakin vielä tinkiä ja jotain mahdollisesti karsia.

    VastaaPoista