keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Hääpäivän ohjelma

Rentokin hääjuhla vaatii minuuttiaikataulutuksen. Siispä meillä on laadittu tarkka aikataulu, jonka toteuttamisesta vastaa kaasot ja bestman. Sinänsä aikataulu ei ole mikään kiveen hakattu asia, vaan antaa raamit onnistuneelle hääpäivälle. Tärkeimmät asiat tietenkin tulee mennä sovitun aikataulun mukaisesti, kuten kampaus- ja meikkausajat, siirtyminen kirkolle, ruokailu, kahvittelu ja poistuminen juhlapaikalta. Muutoin kaikki siinä välillä saa ja tuleekin elämään tilanteen mukaan.

Tässä nopea katsahdus meidän hääpäivän aikatauluun ja ohjelmaan.

klo 8.00 - Morsian kampaajalle
klo 8.30 - Kaasot saapuvat kampaajalle
klo 9.00 - Sulhanen ja bestman noutavat kukat floristilta
klo 10.30 - Sulhanen parturiin
klo 11.00 - Lounas meidän sviitissä 
klo 12.10 - Siirtyminen kirkolle valokuvausta varten
klo 14.00 - Vihkiminen
klo 14.35 - Yhteiskuva kirkon portailla
klo 15.00 - Juhlapaikan avaaminen
klo 15.30 - Hääpari saapuu juhlapaikalle, onnittelut ja alkumalja
klo 15.50 - Bestmanin ja kaasojen esittely, lyhyt tutustumisleikki
klo 16.15 - Ruokailu
klo 17.15 - Ohjelmaa ja puheet, puheiden jälkeen avataan herkkubuffet
klo 19.00 - Kakku ja kahvi, samalla tehdään boolit
klo 20.30 - Kimpun ja sukkanauhan heitto
klo 22.30 - Yöruoka
klo 02.00 - Poistuminen juhlapaikalta

Näiden kellonaikojen väliin tulee paljon kulissien takana tapahtuvaa toimintaa, kuten soittolistojen vaihtamista, juomien esillepanoa, herkkubuffetin avaaminen ja boolien valmistaminen. Tärkeää olisi jättää tarpeeksi aikaa vapaalle seurustelulle, eikä meillä olekaan kuin muutama ohjelmanumero. Lisäksi kaasoilta ja bestmanilta vaaditaan tilannetajua, eikä aikataulua tule seurata liian tarkasti. Näiden asioiden perusteella uskon onnistuvamme rennon hääjuhlan luomisessa. 

Mehän yövymme sulhasen kanssa pe-la yön samassa sviitissä, jossa olemme hääyön. Jotkut voivat ehkä pitää tätä hieman hölmönä, mutta meille tämä tarkoittaa vähemmän kiirettä ja stressiä. Eipähän tarvitse roudata tavaroita minnekään erikseen ja saamme kaasojen kanssa ihanan sviitin valmistautumisen ajaksi.

Toivottavasti ehdin laittaa tänne vielä lyhyen tilannekatsauksen jossain vaiheessa viikkoa, muutoin ihanaa hääviikkoa muille tulevan lauantain hääpareille!

6 kommenttia:

 1. Teillä päivä lähestyy, kyllä varmaan jännittää? Missä vaiheessa puet puvun ja sitten se meikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ainoa asia mikä jännittää on sää! Kokoaja vaihtelee aurinkoisesta pilviseen, enkä kestä jos sattuisi sadepäivä lauantaille.. :) Meikki tehdään kampaajalla, minulle on varattu aikaa koko hommaan 3 tuntia ja ensin aloitellaan kampauksen kanssa, jonka jälkeen tehdään meikki. Puvun puen päälle sitten hotellillamme, kunhan olemme kaasojen kanssa saaneet lounaat syötyä sviitissämme :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää suunnitelma. Onkin fiksua olla sviitissä jo edellinenkin yö, helpottaa varmasti. Osaatko sanoa montako vierasta pitää puheen häissä? Ovatko kaikki ilmoittaneet etukäteen, että haluaisivat pitää puheen vai uskotko tulevan yllätyspuhujia? Ihania häitä, toivottavasti sää suosii!

  http://wonderwall-heini.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etukäteen meillä oli tiedossa neljä henkilöä, äidit ja isä sekä isäpuoli. Sitten vielä kysyttiin pienellä riskillä, että onko muita jotka haluavat sanoa jotain ja tässä vaiheessa tuli yksi puhuja lisää. Puheet olivat todella hyvän mittaisia ja aikaa meni kokonaisuudessä ehkä noin 15 minuuttia. En usko, että ylimääräistä puhetta olisi tullut, ellei mahdollisuudesta olisi mainittu :)

   Poista
 3. Voi juku, pitkästä aikaa ehdin lukea muidenkin blogeja - ja teilläkin on jo hääviikko käynnissä! :) Ihanaa!! Viettäkäähän aivan mahtavat juhlat! <3

  VastaaPoista