maanantai 20. heinäkuuta 2015

Hääpäivän aaton valmistelut

Me saimme juhlapaikamme Domus Bothnican käyttöömme jo aamuvarhain hääpäivämme aattona perjantaina. Saavuimme suurella porukalla paikalle yhdeksän aikoihin ja ryhdyimme heti siirtelemään pöytiä ja tuoleja paikoilleen. Pieniä muutoksia suunnitelmiin aiheutti tolpat, jotka veivät salin reunoilta enemmän tilaa kuin olimme aavistaneet. Pöytien väleistä tuli hieman ahtaammat, noin 110 cm leveät, mutta onneksemme se ei lopulta haitannut. Tämän ahtaammaksi tila ei kuitenkaan olisi saanut mennä.

Pitopalvelun kanssa oli sovittu, että he saapuvat paikalle klo 11.00 pöytäliinojen kanssa ja meidän tulisi auttaa heitä kuorman purkamisessa ja kattamisessa. He olivat kuitenkin runsaan puolen tunnin verran myöhässä ja siinä vaiheessa kaikilla oli jo melko kova nälkä ja kiireen huomasi myös pitopalvelun henkilökunnassa. Saimme heiltä hieman ikävää palvelua eikä meidän mielipiteitä tahdottu oikein kuunnella. Saimme kuitenkin toiveemme läpi ja kattaus alkoi näyttämään suunnitelmiemme mukaiselta. Eniten harmia tuotti paperipöytäliinat, jotka olivat todella ryppyiset. Meillä oli silitysrauta mukana ja kun aloimme silittämää liinoja, saimme nauttia pitopalvelun henkilökunnan närkästyneistä katseista. Heillä oli ilmeisesti kiire ja silitys oli heidän mielestään turhaa, joten olimme vain heidän tiellään. Silitimme kuitenkin itsepäisesti kaikki liinat ja lopputulos oli erinomainen; ei olisi uskonut niitä liinoja paperisiksi! Voin siis hyvin suositella Evolin paperiliinoja kangasliinojen korvaajiksi, jos ne vain jaksaa silittää.

Kattaukseen meni onneksi melko vähän aikaa ja lopputulos oli aivan kuten olin mielessäni kuvitellut. Pitopalvelun lähdettyä kävimme nopealla lounaalla ja jatkoimme juhlatilan koristelua. Laitoimme vettä ja kukkia maljakoihin, kynttilät pöydille ja paperituotteet jokaisen vieraan paikalle. Kokosimme photoboothin, herkkubuffetin ja baaripöydän sekä laitoimme niiden ylle roikkumaan paperipallokoristeita. Tanssilattian ylle ripustimme pallovalosarjat, jotka olivat siihen tilaan aivan täydelliset! Olisin niin halunnut osallistua joka ikiseen asiaan mutta koska aikaa oli vain yhden päivän verran, minun täytyi tyytyä projektinjohtajan rooliin.

Sulhasen mielestä jännittävintä valmistelupäivänä oli kylmälaitteiden siirtäminen juhlapaikalle. Veimme nimittäin kaksi omaa jääkaappia ja yhden pakastimen sinne juomia varten. Pakastin tosin oli jäitä varten ja niistä se tulikin aivan täyteen. Sulhanen kävi bestmanin kanssa perjantain aikana hakemassa Vaasan McDonaldsista ja Hesburgerista yhteensä 9 kylmälaukullista, eli muutaman sadan litran verran jäitä muutaman euron hintaan. Nämä tungettiin muovipusseissa juhlapaikan pakkaseen seuraavaa päivää varten, jolloin ne laitettaisiin sinkkivateihimme tölkkijuomia jäähdyttämään.

Itse nautin eniten kukkien laittamisesta. Haimme keskiviikkona ja torstaina Vaasan kahdesta Citymarketista valkoisia ja vaaleanpunaisia terttuneilikoita noin kymmenen kimpun verran. Kukkia oli siis jopa seitsemänkymmentä! Lisäksi olin varannut ennakkoon Plantagenista vaaleanpunaisia ja valkoisia, 4 x 12 kpl ruusukimppuja. Laitoin heille vain sähköpostia ja sieltä tulikin ilmoitus, että ruusut voi tulla hakemaan perjantaiaamuna. Ruusujen ja neilikoiden lisäksi olimme tilanneet viitisen oksaa morsiusharsoa kukkakaupasta ja ostimme muutaman oksan myös Plantagenista. Jälkimmäiset eivät olleet aivan yhtä nättejä kuin kukkakaupan harsokukat, mutta olivat pitempivartisempia joten ne sopivat patemmin Happy Joe -pulloihimme.

Valmistelupäivä oli kaikin tavoin aivan huippu ja sen päätteeksi olimme kaikki uupuneita ja samalla ilmassa leijui hieman jännitystä seuraavan päivän tapahtumiin liittyen. Yhteensä meitä oli uskomattomat 14 henkilöä laittamassa juhlatilaa kuntoon ja silti meillä meni siihen koko päivä! Tietty aamusta meitä ei ollut aivan yhtä monta ja illalla bestman ja sulhanen liukenivat pois paikalta laittamaan tienvarsikylttejä paikoilleen sekä pesemään ja koristelemaan hääautoamme.Ennen lähtöämme muistin juuri ja juuri napsaista muutaman kuvan kattauksesta ja baarista, herkkubuffet oli tuossa vaiheessa jo katettu harsokankaalla odottamaan avaamista ja photobooth jäi jostain kumman syystä kuvaamatta. Näistä ja juhlatilan muista "nähtävyyksistä" saadaan visuaalisia todisteita sitten valokuvaajaltamme, joka on luvannut kuvia meille aivan lähipäivinä!

5 kommenttia: