lauantai 4. heinäkuuta 2015

Häämatka varattu!

Meidän häämatka-ajatuksista en ole kovinkaan paljon tänne kirjoitellut, koska ei niitä oikein ole ollut. Matkan ajankohtaa olimme kylläkin pohtineet ja halusimme ehdottomasti matkan sijoittuvan vuoden 2016 alkupäähän. Nyt kun viimeaikoina on tullut kuultua ja lueskeltua paljon muiden tämän kesän hääparien matkavarauksista, alkoi pieni stressi hiipimään päähäni. Mitä jos parhaat vaihtoehdot viedään nenämme edestä pohtiessamme oikeita matkakohteita ja sopivaa budjettia?

Niinpä lähetin maanantaina tarjouspyynnön Helin matkatoimistolle, josta olen kuullut vain hyvää. Kohdevaihtoehdoiksi valitsimme Malediivit ja Mauritiuksen, sillä kerranhan sitä vain häämatkalle mennään. Koska matka-ajankohtamme sijoittuu suosittuun sesonkiaikaan, viikoille 8-9, ovat hinnat korkeimmillaan ja varaukset menevät nopeasti. Vaihtoehtokohteiden väliset hintaerot 10 yön yöpymisellä olivat noin 1000€/hlö ja Malediivit oli näistä kalliimpi mutta samalla hieman tasokkaampi.

Mauritius


Mauritiukselle matkustaville suositellaan kahden eri hotellin varaamista loman ajaksi, sillä ilmasto vaihtelee ilmeisesti saaren eri puolin. Näin taataan mahdollisimman onnistunut loma ja kuulin, että monet pariskunnat ovat olleet tähän todella tyytyväisiä. Mauritiuksen hotellit olivat 3-5 tähden hotelleja ja hinnat (sis. lennot) olivat noin 3000-3600€/hlö kymmenen yön reissulle. Aktiviteetteja Mauritiukselta löytyy paljon, mutta Malediiveihin verrattuna hotellien taso ja säät eivät olleet aivan yhtä hyvät.

Kuredu Resort, Malediivit


Malediiveille meille suositeltiin Kuredu Resort:ia, joka on yksi Malediivien suosituimmista hotelleista ja jossa hinta-laatusuhde on todella kohdallaan. Kuredu sijaitsee omalla saarellaan ja sinne saavutaan pääkaupunki Malesta vesitasolentokoneella. Kuredulla on monta eri majoitusvaihtoehtoa, niin rannalla sijaitsevasta omasta rantabungalowista aina veden päällä sijaitsevaan villaan. Tämän matkavaihtoehdon hinnat kymmenen yön reissulle (sis. lennot) olivat noin 4100-5000€/hlö. Malediiveillä otetaan rennosti ja nautitaan toisten seurasta, mutta Kuredusta löytyy myös paljon tekemistä, kuten golfkenttä, tenniskenttä, kuntosali, snorklausta, veneretkiä, kajakointia ja purjelautailua.

Ensiksi hieman hirvittelimme matkojen hintoja. Sitten tulimme siihen tulokseen, että haluamme tehdä häämatkastamme ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen. Siispä päätimme varata häämatkan ja kohteeksi valikoitui Malediivien Kuredu Resort. Ah kuinka ihanaa, olen hieman pelännyt iskeekö häiden jälkeen haikeus ja masennus, mutta nyt kun on tällainen häämatka edessä, niin jaksan kyllä läpi kylmän ja kolean syksyn!

Varasimme Kuredulta Koamas Beach Villan ja lennämme Lufthansalla Helsingistä Frankfurtiin ja sieltä Malediivien pääkaupunkiin Maleen. En ole aivan varma lentomatkan kokonaisajasta aikaerojen takia, mutta Frankfurtista Maleen lento taitaa kestää noin 9 tuntia. Onneksi on sentään yölento ja olemme aamulla perillä paikallista aikaa. Lähdemme matkaan helmikuun loppupuolella ja palaamme maaliskuun alussa. Matkaan menee yhteensä 12 päivää, mutta Malediiveillä yövymme 10 yötä, sillä kaksi yötä vietämme lentokoneessa. Kokonaishinta reissulle on noin 8200 €. Nyt pääsemme toden teolla toteuttamaan unelmiamme!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa upealta! Matkastanne tulee varmasti ikimuistoinen :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa todella mahtavalta. Kyllä syksy kuluu rattoisasti tällaista matkaa odotellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei yhtään haittaa talven tulo tänä vuonna ;)

   Poista