keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Paperituotteiden suunnittelua

Hääkuviin uppoaminen blogeissa ja pinterestissä on kyllä parasta ajanvietettä. Sitä todellakin uppoutuu aivan ihanaan, pehmeään ja romanttiseen maailmaan, jossa voi unohtaa murheet, harmaat vesisadekelit ja päänsäryt. Tänään löysin itseni etsimässä inspistä häiden paperituotteita varten. Olen tietoisesti lykännyt niiden suunnittelemista koska pelkään, että ehdin kyllästyä ja muuttaa mieleni mikäli hoidan homman liian ajoissa. Eilen kuitenkin kelattiin, että meidän häihin on enää aikaa runsaat neljä kuukautta - siis NELJÄ kuukautta!

Tulin siis siihen päätökseen, että voin tässä vaiheessa ihan hyvin antaa itselleni luvan aloittaa paperituotteiden suunnittelun. Ja mistä muusta aloittaa kuin ihanista inspiraatiokuvista.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Kukkaisteema on tuntunut alusta alkaen mieluisalta tyyliltä ja sopii sulhasenkin mielestä paperituotteisiimme. Haluamme pitää yhteisen linjan kaikissa paperituotteissa, eli kutsuissa, ohjelmalehtisissä, menuissa, pöytänumeroissa ja paikkakorteissa. Silti, kukkia ei välttämättä haluta ihan kaikkiin, koska se olisi vain liikaa. Siksi paras ratkaisu olisi elegantin ja yksinkertaisen tyylin ja kukkaisteeman yhdistelmä. Tärkeintä vain on säilyttää saman värit ja fontit, niin saamme varmasti yhtenäisen ilmeen aikaiseksi. Esimerkiksi kutsukorttiin haluamme kukkia, mutta kutsun mukana lähetettävä info-lehtinen voi olla yksinkertaisempi. Menu ja ohjelma voisivat myös olla kukin koristeltuja, mutta paikkakortit ja pöytänumerot taas niitä yksinkertaisempia.

Aion suunnitella nämä itse alusta loppuun ja löysinkin jo ihanan fontin nimeltä Salt & Spices kortteja varten. Fontti on myynnissä MyFontissa ja tällä hetkellä sen saa alennettuun hintaan 24,90 €! Se edustaa todella suosittua hääfonttia, enkä minäkään voinut vastustaa sitä. Tämän lisäksi käytän varmasti jotain selkeää ja yksinkertaisempaa fonttia, joka löytyy koneelta jo valmiina. Olen hieman miettinyt kukkien maalaamista itse, mutta koska skannaus ei välttämättä onnistu tarpeeksi hyvin olen myös harkinnut printin ostamista etsy.comista. Haluan joka tapauksessa vinkata teille, jotka ette tahdo alkaa taiteilemaan paperituotteidenne kanssa, mutta osaatte käyttää esimerkiksi PhotoShopia ja haluatte säästää suunnittelutyössä. Etsy.comista löytyy paljon clip art -kuvia muutaman euron hintaan, jotka ovat täydellisiä hääprinttien suunnitteluun! Tässä esimerkiksi linkki kukkaprintteihin. Aivan ihania!

Alankin tässä kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja päivittelen tänne sitten mihin suuntaan lähdetään!

3 kommenttia:

  1. Hyvin samankaltaiset suunnitelmat täälläkin.. vesivärikukkaprinttiä tulossa paperituotteisiin.. ekat näkyykin jo meidän nenäliinoissa täällä: http://pitsiniekka.blogspot.fi/2014/11/onnen-kyyneleita-ja-tuskanhikea.html

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, tosi kiva sitten nähdä millaiset teidän paperituotteista tulee!

    VastaaPoista
  3. Hyvä vinkki nuo etsyn clip art -kuvat! En jotenkin olekaan koskaan tullut aatelleeksi, että niitäkin voi ostaa :)

    VastaaPoista