sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Paperituotteiden ilme

Takana on tuottelias viikonloppu. Sain nimittäin lauantaina tehtyä ensimmäiset koevedokset meidän häiden paperituotteista! Suunniteltuna on nyt menu- ja ohjelmalehtiset, kutsukortti sekä paikkakortit. Meidän pitää vielä hankkia uusi paperileikkuri, jotta saan paikkakortit leikattua, joten niitä en vielä pääse esittelemään. Paikkakortit eroavatkin muista paperituotteista aivan täysin, sillä niistä tulee yksinkertaiset, mustavalkoiset paperisuikaleet, joiden avulla niputetaan jokaisen vieraan lehtiset vieraan paikalle. Toivottavasti saatte tästä jonkinlaisen mielikuvan valokuvia odotellessa. Sen sijaan kutsuista, menu- ja ohjelmalehtisistä tulostin ihan konkreettiset koevedokset. Lopulliset paperituotteet lähetän kyllä ihan painotaloon painettavaksi, mutta mielestäni on todella tärkeää nähdä jo suunnitteluvaiheessa, miltä työ näyttää paperilla.



Olen todella innoissani näiden ulkonäöstä! Voin kertoa, että aika paljon aikaa tuli vietettyä oikeanlaisia kukkakuvioita etsiskellessä. Maalailin itsekin muutaman vaihdoehdon, joita en kuitenkaan saanut sopimaan kutsukorttiin. Lopullinen valintani oli Etsy.comista löytynyt printti, jonka hinta jäi alle viiden euron. Kun printti oli valittu, loppu kävi melko nopeasti. Fotarilla pientä sommittelua ja fonttien valkkailua. Tuon otsikkofontin kerroinkin hankkineeni MyFonts:ista ja toinen fontti, nimeltä Vegur Light, on ilmainen ja sen voi ladata täältä.

Tekstisisältö näissä koevedoksissa on vielä luonnostasolla. Fontit, kuvat ja asettelu on nyt kuitenkin päätetty, joten tästä eteenpäin voin käyttää aikaa sisällön pohtimiseen ja pian pitääkin laittaa ainakin kutsut painoon. Aion tehdä vielä info-lehtisen, joka lähetetään kutsun kanssa. Siihen tulee tietoa niin kirkosta, juhlapaikasta kuin lahjatoiveista, majoituksesta ja ilmoittautumisesta.

Samaa kukkaisteemaa voisi vielä toistaa pöytäkartassa, jonka ajattelin painattaa A3 tai A2 kokoisena julisteena ja vaikkapa kehystää, sekä mahdollisissa photobooth-ohjeistuksissa ym. paperituotteissa. Jännää päästä taas eteenpäin näissä asioissa!

Mitä mieltä olette muuten noiden kellonaikojen mainitsemisesta ohjelmalehtisessä, hyvä vai ei?

8 kommenttia:

  1. Mulle noi kellon ajat on vähän nono. Tulee vähän sellainen fiilis, että joko jotain odotetaan tai sitten pitää kiirehtiä. Varmaankin seremoniamestarilla on oltava noin-ajat, mitä milloinkin tapahtuu, mutta tunnelman kannalta mun mielestä ei kellon aikoja ohjelmiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä, minäkin nimittäin pelkään, että jäykistääkö aikataulun ilmoittaminen tunnelmaa liikaa. Paras vaihtoehto olisi ehkä kellonaikojen poisjättäminen, vähentää varmasti omaakin stressiä kun vieraat eivät odota aikataulun toteutumista :)

      Poista
  2. Ihanat. Tykkään erityisesti tosta kukkakuviosta! :)

    VastaaPoista
  3. Oi, tosi nätit! Mä nyt olenkin ihan kukka ihmisiä :)

    VastaaPoista