lauantai 7. helmikuuta 2015

Tampereen häämessut

Tänään käytiin sulhasen kanssa läpi ihanat Tampereen häämessut, jotka järjestetään tänä viikonloppuna Tamperetalolla. Meillä oli todella mukavaa ja saatiin paljon inspiraatiota ja ideoita varsinkin viimeaikoina mielessä olleisiin kukka-asioihin ja kakkujen koristeluun. Oli kiva keskustella paikalla olleiden kondiittoreiden kanssa erilaisista kakkujen koristelukeinoista. Purppurahelmen naisilta kyselimme esimerkiksi kaikkuihin laitettavista kukista, sillä heidän koristeet olivat varsin hurmaavat!


Näissä kakuissa näkyy sokerimassasta valmistettuja kukkia - aivan upeita! Saimme myös tietää, että tällaiset kerroskakut kootaan siten, että jokaisen kerroksen välillä on lautanen ja sen päällä putki, joka lävistää päällä olevan kakun. Aina kun yksi kerros on syöty, lautanen siirretään sivuun ja jatketaan seuraavaa kerrosta. Sokerimassakuorrutus on laitettu jokaiseen kerrokseen, joten kakku säilyy melko nättinä aina kerroksen poistamisenkin jälkeen. Meidän tapauksessä tämä tosin ei toimisi, koska haluamme kreemikuorrutuksen kakkuumme, joka taas ei pysyisi kovin kauniina läpi leikkailun.

Jos kattaus vielä mietityttää, kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa messujen esimerkkikattaukset. Esillä oli kaikkea niin rustiikkisesta romanttiseen, raikkaan siniseen sekä dramaattiseen mustaan. Ehdottomasti kattavin kokoelma esimerkkikattauksia tähän mennessä!




Kaikista kattauksista nämä olivat ehdottomasti suosikkini. Ylimässä esimerkissä näkyvät kukka-asetelmat voisin kuvitella noutopöytäämme, sillä tarjoiluastioilla tulee olemaan korokkeet, joten kukatkin pitää nostaa hieman korkeammalle. Keskimmäinen, romanttinen kattaus on sellainen, että haluaisin pienen ripauksen sitä omaan hääkattaukseemme. Eniten siinä kolahtaa kukat ja niiden värit, sekä ihanat kristalliastiat kukkamaljakoina. Alin näistä kattauksista on rustiikkisen romanttinen ja siinä pidän eniten puolikkaista pompomeista osana pöytäkoristelua. Niiden avulla voisi myös vaikka sitoa servetin tai aterimet nätille nipulle, liittämällä pompomiin silkkinauhan tms.

Käytiin myös toisessa kerroksessa tsekkaamassa Jotain käytettyä -tapahtuma, josta löytyi todella paljon asusteita niin koruista laukkuihin ja kenkiin. Lisäksi oli tietenkin laaja valikoima hääpukuja ja sovituskoppeja oli nopeasti vilkaistuna melko hyvin, joten kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, mikäli sieltä löytyisi unelmien hääpuku hieman edullisempaan hintaan! Lisäksi mm. hiuskorut ja kengät olivat todella hienoja ja hyväkuntoisia, joten jos niitä kaipaa, niin eikuin tokaan kerrokseen vaan.

Messuilla oli muutenkin todella laajasti kaikenlaista nähtävää, yllättävimmästä päästä taisivat olla pankkipalvelut ja hammashoidot. Esityksiä emme tällä kertaa jääneet katselemaan, sillä saavuimme sen verran myöhään, että päätimme keskittyä kiertelemiseen. Ninkan ständillä oli jälleen kerran aivan ihastuttavia asusteita ja samoin Ateljé Tuhkimotarinalla, jonka hääpuvut ovat muuten kerrassaan upeita! Molemmilla on niin ihana tyyli, että kokonaisen häälookin voisi luoda näiden kahden yrityksen tuotteilla.

Hääkirppiksen lisäksi ostettavaa oli todella monella ständillä, kuten esimerkiksi edellä mainituilla. Ostinkin itseasiassa Stilissiman ständiltä sukkanauhan, jonka esittelen erikseen myöhemmin. Hintaa sukkanauhalla oli 8€ ja se oli niin ihastuttava, että oikein hyvän löydön teimme. Häät-lehden pisteellä sai ostaa itselleen 3 lehden numeroa hintaan 10€, joten suosittelen hyödyntämään tarjousta mikäli myynnissä olleita numeroita ei itseltä vielä löydy. Kattava häälehtikokoelma helpoittaa huomattavasti ideointia ja niistä on hauska tehdä konkreettisia kuvakollaaseja.


Kaikenkaikkeaan messut olivat oikein kivat, katseltavaa oli paljon ja meistä tuntui, että mukaan oli valikoitunut todella hyvä joukko näytteilleasettajia. Messuille kannattaa suunnata jo pelkästään Jotain käytettyä -kirppiksen takia, oli nimittäin sen verran hyvän näköinen valikoima kaikkea ihanaa. Hieman harmittaa, että pääsimme paikalle niin myöhään, sillä monet ohjelmista ja tietoiskuista ovat varmaan näkemisen arvoisia. Esimerkiksi tanssiva morsiuspukunäytös, häätrendit 2015, oikea pukeutuminen komistaa sulhasen ja meikkausnäytös voisivat olla hyvinkin mielenkiintoisia. Kertokaapas omia kokemuksianne messuilta ja ohjelmista, mikäli onnekkaina pääsette niitä seuraamaan!

Tampereen häämessut järjestetään vielä huomenna 8.2.2015!

4 kommenttia:

  1. Voi kiitos paljon kommenteista, lämmittää aina pienen yrittäjän mieltä :) Meillähän oli meidän kolmen koplan Designers cornerin toisena pukuvahvistuksena Revelationsin Auroran puku. Eli kummatkin siellä eivät olleet minun, vaikka mielelläni toki olisin sen Auroran Isoldenkin tehnyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! No, postausta kirjoitellessa taisinkin viitata mielessäni niihin Mennään naimisiin! messujen näytöksessä nähtyihin pukuihin, sillä olivat siellä minun suosikkejani! :)

      Poista
    2. No niistä otan kaiken kunnian itselleni ;) Kiitos <3

      Poista