tiistai 3. helmikuuta 2015

Kondiittori ja flortisti valittu!

Vietimme viikonlopun sulhasen kanssa Vaasassa ja ohjelmassa oli kondoittorin ja floristin valkkaaminen. Äitini oli kivasti jo koonnut meille listan eri vaihtoehdoista, tosin kukkakauppa valikoitui oikeastaan heti. Vaasalainen Anemone on suosittu ja paljon kehuttu kukkakauppa, eikä meilläkään ole sieltä kuin hyviä kokemuksia. Kävimme heidän liikkeessään hieman keskustelemasta hinnoista ja vaihtoehdoista, eikä valinta ollut kovinkaan vaikea. Morsiuskimpulle tulee hintaa noin 60-80€, riippuen siitä haluanko siihen enemmän pioneja vai ruusuja. Pionit olivat ruusuja tietenkin vähän kalliimpia, 5,50€ kpl. Vieheet taas maksavat noin 10€ kpl ja sitten haluamme varmaan vielä yhden kukka-asetelman noutopöytään. Kaiken kaikkeaan floristilta tilaamamme kukat maksavat noin 100-150€, mikä onkin ihan sopiva hinta.

Kondiittoreita oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kaikkein eniten olimme innoissamme Suomen paras leipomo -voittajasta Aromasta, joka sijaitsee Vaasan lähistöllä. Siksi suuntasimme sinne ensimmäisenä ja tapasimme leipomon omistajan Marian. Hänen kanssa keskusteltuamme päätimme luopua kerroskakkuajatuksestamme, sillä tajusimme kuinka epäkäytännöllinen kakusta tulisi meidän häiden suuren vierasmäärän huomoiden. Kakku ei mitenkään pysyisi siistinä, kun kaikki leikkelisivät sitä vuorotellen eri kohdista. Lisäski harvat kondiittorit valmistavat sellaisia kakkuja ja niiden hinnat ovat korkeammat.



Meille tuleekin erilliset kakut jotka tarjoillaan kolmella erikorkuisella lasitasolla, jotka saavat kakut näyttämään siltä, kuin ne leijuisivat ilmassa. Liukuväriajatus toteutetaan siten, että kakut ovat erivärisiä. Keskustelimme myös täytteistä ja meille valmistettiin kymmenessä minuutissa toivoittemme mukainen maistelukakku! Maistelukakkuun ei kuitenkaan saatu aivan sellaista kuorrutusta kuin lopulliseen kakkuun tulee, koska se olisi vaatinut kakun jäädyttämistä ennen kuorruttamista. Maistelukakku oli siis ihan perinteisellä kakkupohjalla varustettu vaniljainen kermakakku mansikkahillolla ja passioncurdilla. Kakku oli ihanan kevyt ja ilmava, todella herkullinen!




Kakku valitettavasti kärsi automatkalla, ylin kerros nimittäin valahti hieman toiselle puolelle. Tämä kertookin miksi kannattaa maksaa kymppi tai toinen siitä, että ammattilainen kuskaa kakun juhlapaikalle.

Lopulliseen hääkakkuumme haluamme kuitenkin passioncurdin sijaan sitruunaa antamaan kakkuun hieman kirpeyttä ja kermakerrosten sijaan kenties valkosuklaamoussea. Lisäksi kuorrutus tulee olemaan tuorejuuston ja kermavaahdon sekoitus, jolloin tekstuurista saadaan karkeampi. Koristeiksi meille tulee valkosuklaaruusuja ja pionejas sekä tietenkin Caisannilta tilaamani aivan ihana kakkukoriste, jonka esittelen täällä blogissa piakkoin! Saatavilla olisi koristeiksi myös syötäviä kukkia, mutta ne ovat niin pieniä, etten tiedä saako niillä tarpeeksi näyttävää lopputulosta. Valkosuklaakukat ovat kuulemma todella upeita, joten eiväköhän ne riitä.

6 kommenttia:

  1. Viime vuonna poikkesimme Vaasan reissulla kyseisessä leipomossa ja kaikki oli kyllä suussa sulavaa :) Varmasti hyvä valinta! Meillä harmillisesti kyllä liian kaukana omaa hääkakkua ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! En olisi uskonut, että jopa perinteinen täytekakku voi olla suussasulavaa :) Kyllä teillekin varmasti löytyy lähempää jokin mahtava kondiittori loihtimaan unelmienne hääkakun!

      Poista
  2. Haastoin sut mun blogissa (http://www.ourloveisadiamond.com/2015/02/unelmien-polttarit.html) Unelmien polttarit -postauksen tekoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tästä! Olenkin aihetta viime viikkoina pohdiskellut, joten aika hyvään saumaan tuli ;)

      Poista
  3. Ai että, varmasti tulee upeat ja ennen kaikkea herkulliset kakut Aromasta! :) Jos meidän häitä juhlittaisiin täällä Vaasassa niin päätyisimme varmasti samaan, tai sitten Sweet Vaasaan jossa on jotenkin ihanan rustiikkisen rouheita kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin mietittiin Sweet Vaasaa, mutta monet sanoivat että heidän kakkunsa ovat sen verran tuhteja, että päädyttiin sitten Aromaan. Ainakin koekakun perusteella saadaan juuri sopivan kevyt kakku kesähäihin huomioiden myös, että meillä tulee olemaan karkki/herkkubuffet, jossa on kaikkea pientä leivonnaistakin mukana.

      Poista