perjantai 5. joulukuuta 2014

Save the Date kortit ovat lähteneet!

Parin päivän ajan on tullut valmisteltua kirjekuoria Save the Date kortteja varten. Onneksi päätin kirjoittaa osoitteet koneella ja tulostaa kirjekuoriin, koska muuten en olisi saanut niitä koskaan valmiiksi. Olen niin kriittinen mitä tulee käsialaani, että olisin joutunut kirjoittmaan kaikki vähintään kahteen kertaan ollakseni tyytyväinen. Hieman ehkä hermoja raastavaa. Sen sijaan osoitteiden tulostaminen sujui yllättävän helposti.


Olen käyttänyt nimitiedoissa fonttia nimeltä Centeria Script, jonka voi ladata täältä. Osoitteet taas ovat fontilla nimeltä Eras Light, joka löytyi jo valmiina koneelta. Lopputulos olikin juuri sellainen, jota toivoin. Tarvittavien kirjekuorien ja postimerkkien määrä oli hieman hakusessa, sillä aliarvioin sen aluksi puoleen todellisesta määrästä. Kirjekuoria ja postimerkkejä käytiinkin hakemassa lisää kesken homman. Yhteensä näitä tulikin huikeat 58 kpl.Valitsimme postimerkeiksi tällaiset nätit, musiikki-aiheiset merkit. Niihin ei sen erityisempää tarinaa liity, kuin että oli kiva saada jotkin hieman omaperäiset merkit kirjeisiin. Postimerkeistä tuli yllättävän suuri kuluerä, sillä jostain syystä en ollut huomuoinut tätä kulua korttien yhteisbudjetissa ollenkaan. Loppujen lopuksi merkkien hinta oli kaksinkertainen korttien painatukseen verrattuna. Yhteensä meillä kului vajaa 100 euroa Save the Date kortteihin postikuluineen, mikä on hieman enemmän kuin olimme odottaneet. Mutta niin siinä käy kun asiaa ei tarpeeksi hyvin vaivaudu arvioimaan.


Päätimme lähettää omat kortit myös kaikille täysikäisille, tai lähes täysikäisille, jotka edelleen asuvat samassa osoitteessa kuin vanhempansa. Tämä tietenkin tarkoitti joissain tapauksissa monta korttia samaan osoitteeseen. Tuntui kuitenkin luontevalta lähettää heille omat korttinsa, sillä he saavat kuitenkin tuoda omat avecit häihin ja heille lähetetään myös erilliset kutsut.

Meidän tapauksessa Save the Date kortit tarkoittavat, että suurimmalle osalle kutsuttavista hääsuunnitelmat paljastuvat vasta nyt. Emme ole kertoneet kuin muutamalle kymmenelle häistämme, koska haluamme uutisen saavuttavan läheisemme samoihin aikoihin. Saa nähdä minkälaisena yllätyksenä tämä eräille paljastuukaan!

5 kommenttia:

 1. Ihana kokonaisuus! Supernätit kutsut ja tosi nätit kirjekuoret fontteineen ja postimerkkeineen! Melkein alkaa kaduttaa ettei meille tule Save the Date -kutsuja, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Noh ainakin te säästitte mukavasti vaivaa ja rahaa ;)

   Poista
 2. Todella kauniit kutsut! Ja en voinut olla ihastelematta kirjekuorien osoitteiden asettelua ja fonttia. :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis fontti tuo Centeria Script! Täytyypä pistää muistiin ;) Ja kiva tuo vino asettelu!

  VastaaPoista