perjantai 26. joulukuuta 2014

Ongelma nimeltä musiikki

Viikonloppuna mainitsin ohimennen, että meillä on esiintynyt pieni pulma häämusiikin suhteen. Viime kesänä asiaa suunnitellessamma päätimme, että laitetaan pystyyn Spotify-listat ja hoidetaan musiikki itse. Mitä enemmän olen asiaa miettinyt, sitä epävarmempi olen suunnitelmastamme. Miltä laitteelta musiikki toistetaan, ovatko vuokraan kuuluvat kaiuttimet riittävät, mitä jos nettiyhteys ei toimi, miten puheet ym. hoidetaan ja ennen kaikkea, kuka huolehtii juhlan ajan musiikin toistosta. Jonkun on kuitenkin varmistettava, että musiikki soi oikeilla hetkillä ja sopivalla volyymillä. Onkohan tässä yhtälössä liian monta epävarmaa osaa?

En tunnu keksivän tilanteeseen mitään hyvää ratkaisua. Parasta olisi, jos paikalla olisi joku osaava henkilö, joka voisi huolehtia musiikista koko juhlan ajan. Kenellekään läheiselle emme kuitenkaan halua sellaista tehtävää antaa, koska haluamme tietenkin heidän nauttivan häistämme ilman minkäänlaisia velvotteita. Jääkö vaihtoehdoksi sitten muutakaan, kuin ammattilaisen palkkaaminen tehtävään?

[kuva]

Olen harkinnut DJ:tä ja bändiä, mutta olen täysin epävarma molemmista vaihtoehdoista. Ensinnäkin en tiedä lainkaan, mitä odottaa hää-DJ:ltä. Meille on tietenkin tärkeää, että saamme juuri niitä biisejä joista itse pidämme. Onkin hieman epäselvää, soittavatko DJ:t joitain valmiita, omia pakettejaan vai voiko heilla täysin vapaasti ehdottaa omia biisilistoja. Toinen vaihtoehto olisi bändi, joka olisi itsessään hieno ohjelmanumero ja loisi juhlaan varmasti mukavan tunnelman, mutta pelkäämme samalla pettymystä. Sitten on tietenkin vielä se seikka, että musiikkikulut eivät tällä hetkellä muodosta minkäänlaista osaa budjetista. Ammattilaisen palkkaaminen tarkoittaisi siis melko suurta, ylimääräistä kuluerää.

Vaikka palkkaisimmekin ammattilaisen huolehtimaan musiikista, oli se sitten DJ tai bändi, se ei kuitenkaan takaa meille koko hääjuhlan ajaksi musiikkia. Toisin sanoen, Spotify-lista on joka tapauksessa laadittava.

Toivoisinkin tähän tilanteeseen vinkkejä, kokemuksia ja mielipiteitänne. Miten musiikki on teidän mielestä parasta järjestää?

4 kommenttia:

 1. Itse vannoutuneena musiikki-ihmisenä en osaisi kuvitella häitämme ilman bändiä, mutta se ei toki ole kaikkia varten. DJ:n saa halvemmalla kuin bändin, joka on iso menoerä enkä ottaisi bändiä kuulematta heitä ensin kunnolla tai tuntematta muusikoita. Meille tullee -jos asiat menevät kuten on ajateltu- lapsuuden musaopisto-ajoilta tuttu rumpali nykyisine bändeineen ja lisäksi ruokailun taustalla soi tarkkaan hiottu Spotify-lista, samoin bändin tauoilla. Spotify-listat saa offline-listoiksi, jolloin nettiyhteydellä ei ole mitään merkitystä. Musaa hallinnoi meillä näillä näkymin bestman tai kaaso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oikeasti, olin ihan unohtanut tuon offline-mahdollisuuden! Mahtavaa, ehkä tästä selvitäänkin :) Ja kyllä livemusiikki voisi olla melko hienoa, pitää pistää vakavaan hankintaan, mikäli jotain siihen vielä keksittäisiin.

   Poista
  2. No, onneksi sellainen on olemassa! :) Valmiin listan käyttäminen ei myöskään vie paljoa aikaa ja vaivaa keltään läheiseltänne, joten kannattaa sitä vielä miettiä!

   Kannattaa myös muistaa, että jos bändiin päätyy, settien määrä ei yleensä vaikuta hintaan (huomio, yleensä) joten kun rahan musaan sijoittaa, kannattaa ottaa siitä kaikki ilo irti eikä pyytää vain yhtä settiä.

   Poista
  3. Kiitos todella paljon vinkeistä! :)

   Poista