maanantai 1. joulukuuta 2014

Esittelyssä vihkikirkko

Meille on nyt varattu vihkikirkko! Naimisiin mennään heinäkuun 11. päivä klo 14.00 Mustasaaren upeassa kirkossa. Voi tätä onnen määrää, nyt me todellakin ollaan menossa naimisiin!

[kuva]




Vihkikirkosta voisin kertoa sen verran, että rakennus on alun perin suunniteltu Vaasan hovioikeudeksi vuonna 1786. Kun Vaasa paloi lähes kokonaan vuonna 1852, kaupungin keskusta siirrettiin lähemmäs rannikkoa ja keskustan mukana siirtyi myös hovioikeus. Palossa tuhoutui Pyhän Marian kirkko, jonka rauniot ovat edelleen nähtävissä Vanhassa Vaasassa. Hovioikeuden rakennus oli yksi harvoista, joka selvisi palosta ja vuonna 1863 rakennus vihittiin kirkoksi. Kirkko on arkkitehtuuriltaan erityinen, sillä se on Suomen merkittävin varhaiskustavilaista rakennustyyliä edustava rakennus. Kun rakennus muunnettiin kirkoksi, sen sisätilat kokivat täydellisen muutoksen. Yksi alttaritauluista on peräisin keskiaikaisesta Pyhän Marian kirkosta, kuten myös 1700-luvun kattokruunut. Kirkko siis huokuu historiaa.

Alue tarjoaa meille paljon vaihtoehtoja valokuvaukseen vihkimisen jälkeen. Esimerkiksi Mustasaaren kirkolle johtavan Hovioikeudenpuisitkon lehmusrivistö on todella upea, kuten myös Pyhän Marian kirkon rauniot.

[kuva]

Alammekin tänään valmistelemaan Save the Date -korttien lähettämistä, kun kaikki asiat ovat näinkin selvillä. Niistä sitten asiaa seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä upealta paikalta tuo kirkko! Kirkkohäiden iso etu on tosiaan, että vihkitilaisuuden puitteet ainakin ovat yleensä kunnossa. Meille tulee siviilivihkiminen ja tässä on aika kova pähkäily missä sen oikein järjestäisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta tuo sanomasi, puitteet ovat kyllä kohdallaan :) onnea teille vihkimispaikan löytämsieen!

      Poista