lauantai 27. joulukuuta 2014

Esittelyssä sormukset

Vihdoin pääsen esittelemään meidän sormuksia teille! Olen aikaisemmissa postauksissa esitellyt kihlasormustani ja vilauttanut kuvia vihkisormuksestani, mutta nyt olemme vihdoin saaneet myös sulhasen kihlan hankittua ja vihkini omaksi. Kuten Sormusasiaa -postauksessa kirjoittelin, kihlasormukseni on Kohinoorin malliston kelta- ja valkokultainen sormus. Joskus ajattelin haluavani valkokultaiset sormukset, mutta onneksi päädyin tällaiseen yhdistelmäsormukseen, jonka kanssa sopisi niin valko- kuin keltakultainen vihkisormus.


Vihkisormuksia kokeillessani totesin, että keltakultainen timanttisormus on omasta mielestäni arvokkaamman ja ajattoman näköinen. Siksi päädyinkin keltakultaiseen vihkisormukseen, jonka keskimmäisten timanttien istutukset ovat valkokultaa. Hääpuuhien täytteisiä päiviä -postauksessa kerroinkin jo vihkisormukeni olevan Tillanderin timanttisormus mallia 622,7. Sormuksen löysin Vaasalaisesta kultasepänliikkeestä nimeltä Hovisepät, joiden valikoima oli todella monipuolinen ja laadukas. Onnekseni Tillanderin sormuksista sai kyseisenä päivänä 30 % alennusta, joten sain unelmasormukseni hyvin kohtuulliseen hintaan.




Pidän sormusparistani todella paljon ja uskon pitäväni siitä ihan yhtä paljon vielä vuosikymmenten päästä. Se on ajaton ja yhteensopiva pari, tarpeeksi laadukas kestääkseen aikaa ja kulutusta. Onneksi jaksoin etsiä oikeita vaihtoehtoja tarpeeksi pitkään, jotta löysin ne parhaimmat.

Sulhasen kihalsormuksen kanssa on riittänyt haasteita. Hän ei nimittäin osannut yhtään sanoa, minkälaisen sormuksen haluaa. Vaihtoehtoja olivat niin platina, teräs kuin valko- ja keltakultasormukset. Platinan ja teräksen kanssa oli kuitenkin ongelmana niiden joustamattomuus. Mikäli sormus jonain päivänä tuntuu liian pieneltä, on kultaista sormusta helppo venyttää, mutta platina tai terässormus on katkaisemisen jälkeen entinen. Oikeastaan olen iloinen, että hän harkitsi asiaa niinkin paljon ja sormuksia kokeiltiin todella moneen otteeseen. Kun kaikki vaihtoehdot on käyty läpi, voidaan olla tyytyväisiä lopulliseen valintaan. Sulhasen kihlasormus on Timanttisten suosituin miesten kihla, perinteinen keltakultainen ja kevyesti pyöristetty sormus.





Sormuksia ei ole vielä kaiverrettu, sillä emme ole oikein päättäneet mitä haluamme niihin ikuistaa. Tällä hetkellä on suunnitteilla, että sulhasen kihlaan kaiverretaan vihkimispäivämäärä ja minun nimeni, minun kihlaani sulhasen nimi ja vihkisormukseeni vihkimispäivämäärä.

3 kommenttia: