maanantai 17. marraskuuta 2014

Sulhasen pukeutuminen

Olemme keskustelleet sulhasen kanssa hänen hääpukeutumisestaan jo moneen otteeseen ja lisätään vielä, että kaikki tässä postauksessa mainitut asiat perustuvat hänen omiin mielipiteisiinsä. Värisävyt ja jotkin asusteet ovat vielä mysteeri, mutta puvun malli on jo selvillä. Tietty inspiraation lähde on myös valittu ja kuka mukaan se olisi kuin itse James Bond.

1 | 2 | 3
Sulhanen pukeutuu siis näillä näkymin hääpäivänämme smokkiin, kaulaan laitetaan rusetti ja rintataskuun neliöksi viikattu liina. Sen sijaan ehdoton nounou on sellainen vyötärönkiristysnauha, mikä lienee, tiedätte varmaan mitä tarkoitan. Kauluspaita tulee luultavammin myös olemaan hieman pelkistetympi kuin smokkien kanssa yleensä nähdään. Toisin kuin Bondilla asukokonaisuuteen ei myöskään kuulu aseita, röökiä tai martinia - ennemmin kädestä löytyy mansikkasiideri (saikohan tätä paljastaa?) tai morsiamen käsi. On se ihana mies <3

1 | 2
Smokkejakin löytyy erilaisia ja sulhasen toiveena on ainakin hieman kiiltävä materiaali ja kauluksen on ehdottomasti oltava samaa materiaalia kuin takki muutenkin. Lisäksi hän haluaisi yhdistää kokonaisuuteen tumman liivin, mikä toivottavasti sopii smokin kanssa. Asia selvinnee kun hän pääsee vaihtoehtoja kokeilemaan. Sitten on myös yksi erittäin kiistelty asia, nimittäin hattu. Hän kun on saanut päähänsä, että silinterihattu olisi kiva! Minulla tästä tulee vaan muumipappa mieleen, niin en kovinkaan paljoa ole ajatukselle lämmennyt. Jääkin toistaiseksi arvoitukseksi, pitääkö hän oikeasti silinterihatuista vai onko tämä jokin vitsi.

[kuvat]
Värit ovat tosiaan vielä päättämättä, mutta luultavasti mustalla tai harmaalla linjalla mennään. Itse olen ehkä jopa harmaan puolella, koska se voisi olla rennompi vaihtoehto. Musta toki olisi ajattomampi ja sopisi häiden jälkeen moneen muuhunkin tilaisuuteen. Sulhanen ei olekaan vielä päättänyt ostaako hän puvun vai vuokrataanko se vain häiden ajaksi. Olisi hienoa löytää sellainen vaihtoehto, jolle olisi vielä uudelleen käyttöä, mikäli sen haluaa ostaa omakseen. Smokki onkin sen verran monikäyttöinen, että ostaminen voisi jopa olla järkevää.

On hankalaa olla puuttumatta sulhasen pukeutumisvalintoihin liikaa, mutta onhan se tärkeää kertoa mielipiteensä siitä mikä miellyttää ja mikä ei. Tärkeintä onkin varmaan muistaa, että jos hän pitää jostain asiasta erittäin paljon, se on parasta sallia vaikkei se omaa silmää kauheasti miellyttäisikään. Joten jos sulhasen onnellisuus jää kiinni siitä silinterihatusta, niin eiköhän hänelle sellainen sitten hankinta.

9 kommenttia:

 1. Ah, Bond-tyyli! Ehdottomasti kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se olikin oikea ahaa-elämys kun keksittiin mistä sitä inspistä kannattaa hakea!

   Poista
 2. Smokki on kyllä erittäin puku miehellä, itse pidän etenkin mustasta! Meillä sulhanen halusi mahdollisimman yksinkertaisen vaatetuksen, puku taskuliinalla ja punainen kravaatti, ei viehettä tai muutakaan ylimääräistä.

  Sulhasen pukeutuminen voi välillä olla vähän kinkkinen juttu. Pakko sanoa, että joka kerta kun näen sulhasella vaaleanpunaisen solmion tai jotain vastaavaa, niin tulee mieleen, että kuinkakohan halukas herra oli itse laittamaan tämän asusteen päälleen. Jotkut varmasti laittavat ihan mielellään, jotkut taas ei kirveelläkään. Meidän sulhanen olisi varmasti laittanut minun mielikseni, mutta en usko että hän oikeasti olisi pitänyt siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Bond -tyyli näyttää kyllä todella hyvältä. Pakko oli tulla hihkaisemaan, että täällä meillä väännetään juurikin tuosta vaaleanpunaisesta solmiosta...mutta niin, että mä en sitä ikimaailmassa halua ja mies niin haluaisi sellaisen. :D

   Poista
  2. Hyviä pointteja! Jotkut sulhaset ovat muutenkin vaan niin kilttejä, että tekevät lähes mitä vaan miellyttääkseen morsiantaan :) Onneksi meillä hän ei pelkää kertoa joskus jyrkkiäkin mielipiteitä ehdottamistani asusteista ja vaatteista! Ei nimittäin ihan aina olla samaa mieltä siitä, mitkä kengät olisivat aivan ihanat ja mikä neule sopii just hänelle ;)

   Poista
 3. Bond-tyyli kuulostaa mahtavalta!
  Ja tosta silinterihatusta.. Täällä sulhanen ehdotti samaa (näyttäisi kuulemma pidemmältä!) ja olin vielä mennyt sanomaan, että hän saa pukeutua just niin kuin itsestä parhaalta tuntuu.. Toivottavasti silinterihattua ei tulla teidän eikä meidän häissä näkemään :D jotenkin vähän.. liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa lohduttavaa kuulla, että teillä on painittu saman asian kanssa :D Pakkohan se on myöntää, olisihan se silinterihattu vähän liikaa!

   Poista
 4. Ah, hyvältä näyttää kuvat ja kuulostaa suunnitelmat (miinus silinterihattu ;))! Jotain tuollaista olisi kiva nähdä omankin sulhon päällä häissä. Saa nähdä toteutuuko toiveeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tässä olisi se täydellinen kokonaisuus (ei tarvita mitään lisäasusteita!). Toivotaan että se toteutuu teilläkin ;)

   Poista