torstai 20. marraskuuta 2014

Mökkilomalle häiden jälkeen

Meillä on ollut viime päivinä puhetta "häämatkastamme" jolle lähdemme heti häiden jälkeisellä viikolla. Haluamme molemmat lähteä häämatkalle johonkin trooppiseen kohteeseen, kuten Mauritiukselle, Malediiveille tai vaikkapa Seychelleille. Olemme päättänet pyytää häälahjaksi rahaa matkakassaan, mutta koska emme osaa lainkaan arvioida paljonko sitä lopulta kertyy, aiomme odottaa matkan kanssa. Lähdemme häämatkalle talvella 2015-2016 ja teemme varauksen heti kun siihen käytettävä rahasumma on selvillä, eli häiden jälkeen.

Onneksi tämä ei tarkoita, ettemmekö voisi viettää pientä "häälomaa" heti häiden jälkeen. Suunnitteilla on pienen lomamökin varaaminen viikoksi jostain päin Suomea, järven rannalta. Otamme koiran mukaan ja suuntaamme Vaasasta kohti mökkiä ja vietämme siellä viikon nauttien toistemme seurasta, saunoen ja tehden hyvää ruokaa. Olen jo pitkään haaveillut, että pääsisimme viettämään tällaista lomaa joten häiden jälkeiselle viikolle tällaisen ajanvieton järjestäminen on aivan täydellistä. Heinäkuussa luulisi muutenkin olevan jo melko mukavat kesäsäät meitä hellimässä.

[kuva]
Viihdymme molemmat niin hyvin luonnon keskellä toistemme seurassa, että viikosta tulee varmasti todella ihana. En voisi parempaa pyytää!

Olemme käyneet läpi muutamat mökkivuokraussivustot, mutta vielä ei ole löytynyt täydellistä vaihtoehtoa. Emme myöskään oikein tiedä mihin päin Suomea haluamme lähteä, mutta emme kuitenkaan tahdo kovin monta sataa kilometriä joutua ajelemaan pikkuteitä pitkin. Valitsemme luultavasti parhaiden vaihtoehtojen väliltä sen mökin, jonka sijainti on paras. Asia on tällä hetkellä tapetilla, sillä mökkejä vuokrataan jo kovaa vauhtia. Haluamme tietenkin mökin juuri sesonkiaikaan heinäkuussa, joten tämän vuoden puolella asia on päätettävä. Mutta eipä se haittaa, en haluaisi asiaa muutenkaan sen pidemmälle lykätä.

Tietenkin olisi ollut hauskaa lähteä kunnon häämatkalle heti häiden jälkeen, mutta koska suurin osa rahoistamme uppoaa itse hääjuhlaan, meillä ei siihen aikaan taida olla varaa sellaiseen matkaan josta unelmoimme. Lykkäämällä sitä hieman myöhemmäksi emme ainakaan jää paitsi ikimuistoisesta matkasta ja vuokraamalla lomamökin itsellemme saamme joka tapauksessa viettää lomamme kahdestaan ihanissa maisemissa.

4 kommenttia:

  1. Suosittelen lämpimästi tuota mökkilomaa. Mekin saatiin häälahjaksi yllätysloma kainuun ukkohallaan ja vietettiin siellä ihana viikko. Häämatkalle lähdetään maaliskuussa, joka katkaisee mukavasti talven. Kolme viikkoa saadaan olla japanissa seikkailemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa täydelliseltä kokonaisuudelta, meille tällaista ehdottomasti myös! :)

      Poista
  2. Hei, mökkilöma kuulostaa ihanalta. Tiedän Heinävedeltä yhden mökin joka on saaressa, ihan yksin ilman muita mökkejä, sopisi aika hyvin häämatkaksi oma saari :-). http://hietalahdenhuvilat.fi/Saarimokki_kuvaus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä, pitää käydä tutustumassa! Oma saari kuulostaisi melko ihanalta!

      Poista