sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Koekattaukset

Huhtikuu on lähtenyt meillä vauhdilla käyntiin ja näin pääsiäisen aikaan on ollut ihanaa tehdä kaikenlaisia häävalmisteluja. Torstaina tapasimme pitopalvelun edustajan ja sovimme menun hänen kanssaan. Lisäksi valitsimme servetit ja pöytäliinat. Serveteiksi tulee paksut, harmaat paperiservetit ja pöydille valkoiset korkealaatuiset evolin-paperiliinat, jotka olivat kyllä hämmästyttävän hyvät. Alun perin olin täysin varma, että meillehän ei mitään paperipöytäliinoja tule, mutta suuri hintaero kangasliinoihin nähden ja hyvä laatu veivät mennessään.

Sitten siihen suurimpaan juonenkäänteeseen. Kuten kakkukirjoituksessani kerroin, olimme jo päätyneet tilaamaan hääkakkumme leipomo Aromasta. Olen jo jonkin aikaa pohtinut, onko se taivaallisen hyvä maku lähes kaikista toiveistani luopumisen väärti ja kun huomasin, että pitopalvelulta tilatessa saisimme kakun puoleen hintaan, päätin kysyä voisiko pitopalvelun kondiittori loihtia meille unelmieni hääkakun. Kun asiaa häneltä kysyin, pitopalvelun edustaja totesi että kaikki käy. Siis kaikki! Tämähän tarkoittaa, että me saadaan nyt unelmieni kerroskakku ihanine sokerimassakukkineen! Harmittaa, että kakku ei tulekaan nyt aromasta, mutta sen sijaan me säästetään noin 200 € ja lisäksi kakku on juuri sellainen kuin alun perin toivottiin.

Näiden suurien päätösten lisäksi teimme koekattauksen ja testiherkkubuffetin. Koekattauksessa on nyt liian iso pöytä, servetit vihreitä harmaan sijaan, kukkana tulppaani ruusujen ja neilikoiden sijaan sekä valkkaripullo puuttuu, mutta eiköhän tästä silti hyvän kokonaiskuvan saa. Lähinnä tuumailimme, onko koristeita riittävästi, kuinka ne sopivat yhteen ja miten servetit kannattaa asetella.



Jostain syystä tuntuu, että jotain kattauksesta vielä puuttuu. Mitä mieltä olette?


Herkkubuffettissa kakkutaso taustalla ei todellakaan ole se, mitä tulemme käyttämään ja alusta korvataan tietenkin jollain sopivammalla ratkaisulla. Silti voimme todeta, että purkkien määrä on nyt melko sopiva ja ihan hyvin ne karkit sopivat yhteen. Aika hauskaa kuinka aluksi olin niin varma, että kaikki karkkimme sopivat teemaväreihin, mutta nyt vain geishat seuraavat sitä linjaa. Hups.

En voi odottaa, että pääsen toteuttamaan näitä kattauksia juhlapaikalle! Pitää kyllä nauttia aivan täysillä koristelupäivästä, koska siinähän kaikki nämä suunnitelmat kulminoituvat - hääpäivästä puhumattakaan.

Sain muuten keskiviikkona puhelun kampaajalta ja hääpäivän aikataulu on senkin osalta selvillä. Meitähän on menossa yhteensä 9 henkilöä samaan paikkaan laitettavaksi, joten aikataulullisesti se on kolmen kampaajan yritykselle hieman haastavaa. Sovittiin nyt kuitenkin, että ensimmäinen henkilö menee paikalle jo klo 7.00, minä taas klo 8.00 jolloin olen valmis jo klo 11 pintaan. Muut saapuvat sitten siinä välissä. Ihan ok, vaikka kyllä aika aikaiset herätykset ovat edessä. Kenties vielä yritän lykätä aikataulua vaikka puolella tunnilla. Toisaalta, ei sinä päivänä varmaankaan kauhean pitkään tulisi muutenkaan nukuttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti