keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Ohjelma: Puheet

Meillä puheet pidettiin ruokailun jälkeisen hääveikkaus-leikin perään. Puheiden pitäjiksi oli ennen häitä ilmoittautuneet morsiamen isä ja äiti sekä sulhasen äiti ja isäpuoli. Heidän puheiden päätteeksi annettiin myös muille vieraille mahdollisuus puheenvuoroon ja siihen tarttuikin morsiamen kummisetä.

Puheet olivat kuten odottaa voi erittäin koskettavia ja persoonallisia. Voi miten ihanaa olikaan kuulla niitä lämpimiä sanoja rakkailta läheisiltämme. Kummisetäni hauska, extempore puhe olikin sopiva loppukevennys koskettavaan ohjelmanumeroon.


Isäni piti puheen ruotsiksi, mikä oli mielestäni tilanteeseen todella sopiva. Olen puhunut ruotsia isäni kanssa koko elämäni ja olisi ollut outoa, mikäli hän olisi pitänyt puheensa meille suomeksi. Tietenkin kaikki vieraat eivät puhetta kokonaisuudessaan ymmärtäneet, mutta samalla ruotsinkieliset vieraat pystyivät seuraamaan sitä paremmin. Häissämme puhuttiin pääsääntöisesti suomea, hääveikkausta lukuunottamatta, joten oli mielestämme mahtavaa huomioida ruotsinkieliset vieraat ruotsinkielisellä puheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti