maanantai 14. heinäkuuta 2014

Toinen askarteluprojekti

Minulla on tällä hetkellä käynnissä kaksi suurempaa häihin liittyvää askarteluprojektia, jotka saan toivottavasti pidettyä käynnissä koko vuoden ajan. Pom-pomit esittelinkin jo aikaisemmassa postauksessa, toinen projekti on origamikurjet.

Alunperin aloin vain tekemään näitä lintusia tarkemmin miettimättä mihin niitä käyttäisin.

[kuva]

Tuollaiset "kurki-verhot" ovat hauskan näköisiä, mutta en taida sellaisia lähteä toteuttamaan. Meillä tulee kuitenkin roikkumaan juhlatilan katosta jo pom-pomit ja pallovalosarjat, joten kurjet olisivat vähän liikaa. Ensin ajattelin, että kurkia voisi sijoitellaa vähän sinne tänne pöydille, mutta illan mittaan ne pikkuhiljaa lentelisivät ympäriinsä eikä sommittelu enää olisi entisensä.

Lopulta keksin, että näistä tehdään paikkakortit. Jokainen saa pikkusen origamikurjen, johon tavalla tai toisella sijoitetaan nimikortti.

[kuva]

[kuva]
[kuva]

Ehkäpä tyyliä voisi yhtenäistää tekemällä pöytäkartan tähän tyyliin:

[kuva]

Pitääkin seuraavaksi kokeilla muutamia eri vaihtoehtoja paikkakorttien toteuttamiseksi. Joko sijoitan nimikortin kurjen päälle, kuten yllä olevissa kuvissa, tai sitten kiinnitän kurjen selkään (eli paperin läpi) rautalangasta väännetyn pidikkeen. En kuitenkaan tiedä pysyykö kurki pystyssä tällaisen taakan kanssa, joten kai se on kokeiltava. 

Etsystä löytyy tällaisia pidikkeitä:

[kuva]

Ajattelin kuitenkin kokeilla vääntää näitä itse, hieman yksinkertaisempia tosin.

Pitääkin tästä ryhtyä kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Laitan seuraavaan postaukseen ohjeet origamien taitteluun ja kuva kokeilujen tuloksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti