lauantai 16. toukokuuta 2015

Hääbingot ja tervehdyslappuset

Meillä on hääohjelman suunnittelu vielä melko puolitiessä. Kaasojen kanssa on asiasta alustavasti keskusteltu, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, ainakaan mitään tarkkoja ohjelmanumeroita. Sen sijaan olemme kuitenkin päättäneet, että meille ainakin tulee hauskat hääbingot ja jokaiselle vieraalle jaettava lappuset, joihin he saavat kirjoittaa terveisensä. Nämä kaksi sain viime viikonloppuna suunniteltua valmiiksi ja lopputulokset näyttävät kutakuinkin tältä:




Hääbingon teksteihin hain inspiraatiota googlen avulla ja aikaiseksi sain melko hauskan kokonaisuuden. Halusin vältellä tekstejä kuten "joku läikyttää" ja "jotain menee rikki" sillä en halua rohkaista vieraita tekemään näitä asioita vaan bingon saamiseksi! Sen sijaan olisi hauskaa, jos bingo todellakin rohkaisisi vieraitamme esimerkiksi kertomaan vitsin, tutustumaan uuteen henkilöön tai ottamaan ryhmäselfien.

Bingon saaneille täytyykin vielä keksia palkinnot. Ensimmäisenä mieleen tulee pienet kuoharipullot, mutta samalla tarvitaan myös alkoholittomat ja lapsiystävälliset vaihtoehdot. Tähän ei vielä ole tullut vastaan mitään kummoisia ideoita, onko kellään ehdotuksia?

Tervehdyslappuseen pyrin valikoiman lauseita, joita on mahdollisimman helppo täyttää. Mielestäni nämä korvaavat vieraskirjan hääjuhlissa melko hyvin, sillä vältetään se tyhjän paperin kammo. Lappusille pitää vielä keksiä palauttamispaikka, ehkäpä photoboothin viereen pystytettävän polaroidpisteen yhteyteen voisi listätä laatikon näitä tervehdyksiä varten.

9 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköisiä molemmat! :) Tuo täytettävä tervehdyslappunen on kyllä kiva idea, meille tulee todennäköisesti hyvin saman tyyliset myös. Mietittiin mahdollisesti "pukea" kortit osaksi kattausta niin että jokainen vieras saa omansa. Tuollaisilla saa sitäpaitsi todennäköisesti helpommin kerättyä kaikilta vierailta terkut kuin perinteisellä vieraskirjalla, ja vielä hauskat sellaiset! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meille tulee kortit samoin osaksi kattausta, ympärille vaaleanpunaista silkkinauhaa ja nätti rusetti siihen päälle. Kattaus sinänsä on kyllä tuottanut hieman päänvaivaa.. En mitenkään keksi mitään hyvää ratkaisua servetin sijoittamiselle, ettei se veisi huomiota näiltä lappusilta! :D

      Poista
  2. Täällä ollaan lähiaikoina oltu hyvin samanlaisissa hommissa :) Tosi kivat on teillä molemmat lappuset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla! Meillä onkin nyt seuraavaksi edessä näiden tulostaminen, kun päätettiin säästää kustannuksissa ja hoitaa homma kotitulostimella... Saa nähdä kuinka käy :D

      Poista
  3. Täälläkin ollaan viikonloppuna mietitty hääbingoon tulevia juttuja oikein urakalla! Saa nähdä mitä saadaan loppujen lopuksi valittua bingoon :) http://tanaanhuomennaikuisesti.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, täytyykin käydä tutustumassa teidän suunnitelmiin! :)

      Poista
  4. Heippa! :) Millä ohjelmalla teit nuo bingot? Olen itse yrittänyt etsiä sopivaa ohjelmaa noiden tekemiseen, mutta toistaiseksi en ole löytänyt hyvää ohjelmaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Oon käyttänyt kaikkien paperituotteiden tekemiseen Adobe Photoshopia, mikä kylläkin on maksullinen ohjelma... Jos sitä ei olisi niin tekisin varmaan ihan vain wordilla, yllättävän hyvin nimittäin onnistuu sommittelu silläkin! Häät.fi sivuilla on myös valmis, printattava bingopohja: http://www.haat.fi/oppaat/printtaa-itse-haabingo ja sitten törmäsin yksi päivä tällaiseen bingomaker-sivustoon, johon saa syöttää omat tekstit. Sieltä sitten latautuu word-tiedosto, jossa on ruudukkoon syötettynä omat tekstit vaikka kuinka monella eri yhdistelmällä! :) http://www.freebingomaker.com Ilmaisohjelmista varmaankin Gimp soveltuu parhaiten kuvanmuokkaukseen.

      Poista
    2. Kiitos Anne-Mari! Varsinkin tuosta freebingomaker sivusta. Helpotit huomattavasti bingomme tekoa! Terveisin, Hannu

      Poista