tiistai 29. syyskuuta 2015

Karkkibuffet

Ruokailun jälkeen avattiin karkkibuffet. Olimme verhoilleet buffetpöydän tyllikankaalla joten avaaminen kävi helposti ja nopeasti. Karkkibuffetpöytä avattiin juuri ennen kakku- ja kahvitarjoilua ja sen ympärille kerääntyi mukavasti porukkaa nopeaan tahtiin. Meillä oli jonkin verran ylimääräisiä karkkeja joita lisäiltiin muutamaan otteeseen. Todella moneen pöytään ilmestyi pikkuhiljaa karkkipusseja ja muutamassa tunnissa karkkipurkit alkoivat olemaan tyhjillään.

Karkkibuffetin koristelussa ja värimaailmassa noudatettiin häiden yleistä teemaa. Vaikka kaikki karkit eivät alkuperäisen suunnitelman mukaisesti olleet valkoista ja vaaleanpunaista väriteemaamme noudattavia, kokonaisuus oli silti tasapainoinen.


Kuten kuvista näkee, meillä tarjoiltiin makeisten lisäksi suolapähkinöitä ja Raffel-sipsejä. Sipsejä meillä oli kaksi pussia mutta niitä olisi pitänyt ehdottomasti olla enemmän, sen verran nopeasti loppuivat kesken. Voin kyllä ehdottomasti suositella suolaisten lisäämistä herkkubuffettiin, sillä vieraat tuntuivat arvostavan pientä suolaista välipalaa.

Olin todella fiiliksissäni karkkibuffetin ulkonäöstä, vaikka tuo ovi tuolla taustalla näin jälkeenpäin hieman harmittaakin - ehkä seinälle olisi voinut ripustaa vielä muutaman koristeen. Muutoin buffetkokonaisuus oli ihanan vaaleanpunainen ja kepeä sekä tietenkin maukas.

Karkkeja meillä oli seitsemää eri laatua, lisäksi kolmea erilaista tikkaria. Liituja ja mansikkapalloja meillä oli noin kilo kumpaakin, geisha- ja mariannekarkkeja kolme 350 g pakettia kumpaakin, minttu- ja sukulakupatukoita 50 kpl kumpaakin ja sydänvaahtokarkkeja kaksi todella isoa pussia, arvioltaan yhteensä noin 1 kilon verran. Tigerista hankittuja mansikka- ja lakritsitikkareita oli yhteensä kolmisenkymmentä ja sydäntikkareita oli lisäksi muutama kymmenen. Kaikenkaikkiaan karkkeja oli noin 6 kiloa ja tuli todettua, että muutama ylimääräinen kilo ei olisi ollut pahitteeksi. Mansikkapallot ja liidut olivat suosituimpia, joten olisin varmaan ottanut niitä puoli kiloa lisää. En kuitenkaan nähnyt karkkibuffetin tyhjentymistä minkäänlaisena katastrofina ja mielestäni kaikki saivat kyllä oman osansa makeasta.

6 kommenttia: