maanantai 30. kesäkuuta 2014

DIY: Pom-Pomien askartelua


Kyllä, meidänkin häitä koristaa pom-pomit! Olen niin ihastunut näihin paperipalleroihin, ettei näistä kyllä pääse enää eroon. Luin Pitsiniekan blogista Ikean silkkipapereista, jotka sopisivat tähän tarkoitukseen. Enköhän minä pian löytänyt itseni Ikean paperihyllyn edestä näitä valkkaamasta. Vaaleanpunainen tulee olemaan pääväri häidemme pompomeissa, joskin haluan myös valkoisia pomeja hieman vaaleanpunaista rauhoittamaan. Ostin myös vihreitä papereita ja sinisiä pitää hankkia seuraavalla kerralla, näillä ajattelin koristella juhlapaikan WC:t ja ehkä tanssitilan. Saliin tulee kuitenkin vain vaaleanpunaisia ja valkoisia pomeja.

Kesti hetken aikaa, että opin näitä tekemään. Neljäs pompomi onnistui jo oikein kivasti ja keksikin pari keinoa joilla saan viikkaukset pysymään särminä ja paperin ehjänä.

Tässä lyhtyet ohjeet pom-pomien askarteluun.

 

Ikean silkkipaperit

Silkkipaperit löytyivät Ikeasta. Olen laittanut eri printtejä sekaisin jokaiseen pompomiin, mikä mielestäni toimii erittäin hyvin!

Pompom askartelu

Aloitetaan asettamalla tusina silkkipaperinpalaa päällekkäin. Paperit ovat kooltaan hieman A4 suurempia. Paperit viikataan päällekkäin haitarimaisesti, noin 2-2,5 cm kaistale kerrallaan.

Pompom ohjeet


Keskelle sidotaan nauha. Se kannattaa laittaa kireälle, koska muutoin pompomin symmetrisyyden säilyttäminen menee hankalaksi.


Leikkaa kaistaleiden päät pyöreiksi. Tässä ei tarvitse olla liian tarkkana, vaikka leikkausjälki ei olisikaan ihan täydellsitä, sillä sitä ei lopputuloksesta huomaa. 


Tässä vaiheissa haitarin molempia päitä kannattaa hieman levittää, jotta papereiden erotteleminen onnistuu helpommin.


Sitten voikin jo aloittaa papereiden erotteleminen toisistaan. Ehdotan, että ensin vedät varovasti paperin yläosasta ja heti, kun paperi on hieman irrallaan muista papereista kannattaa painella sitä "tyvestä". Näin paperin viikkaukset säilyvät paremmin ja paperi ei pääse repeämään niin helposti. Pienet repeämät eivät kuitenkaan haittaa, koska niitä ei lopputuloksesta erota.


Pompomiin tulee "sivuja" yhteensä 24, joten neljännesosaan pompomia kannattaa erotella 6 paperia. Tämä kannatta pitää mielessä papereita erotellessa, jotta pompom pysyy symmetrisenä.

Pom-pom ohjeet

Ja tässä valmiit pompomit!

2 kommenttia:

  1. Katselin juuri noita silkkipapereita viime viikolla ikeassa. Onpa kiva, kun ne on pompomeissa sekaisin, näyttää kivalta. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ovathan nuo hauskan näköisiä, tuovat kokonaisuuteen vähän vaihtelua :)

      Poista