keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Paperituotteiden suunnittelua

Hääkuviin uppoaminen blogeissa ja pinterestissä on kyllä parasta ajanvietettä. Sitä todellakin uppoutuu aivan ihanaan, pehmeään ja romanttiseen maailmaan, jossa voi unohtaa murheet, harmaat vesisadekelit ja päänsäryt. Tänään löysin itseni etsimässä inspistä häiden paperituotteita varten. Olen tietoisesti lykännyt niiden suunnittelemista koska pelkään, että ehdin kyllästyä ja muuttaa mieleni mikäli hoidan homman liian ajoissa. Eilen kuitenkin kelattiin, että meidän häihin on enää aikaa runsaat neljä kuukautta - siis NELJÄ kuukautta!

Tulin siis siihen päätökseen, että voin tässä vaiheessa ihan hyvin antaa itselleni luvan aloittaa paperituotteiden suunnittelun. Ja mistä muusta aloittaa kuin ihanista inspiraatiokuvista.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Kukkaisteema on tuntunut alusta alkaen mieluisalta tyyliltä ja sopii sulhasenkin mielestä paperituotteisiimme. Haluamme pitää yhteisen linjan kaikissa paperituotteissa, eli kutsuissa, ohjelmalehtisissä, menuissa, pöytänumeroissa ja paikkakorteissa. Silti, kukkia ei välttämättä haluta ihan kaikkiin, koska se olisi vain liikaa. Siksi paras ratkaisu olisi elegantin ja yksinkertaisen tyylin ja kukkaisteeman yhdistelmä. Tärkeintä vain on säilyttää saman värit ja fontit, niin saamme varmasti yhtenäisen ilmeen aikaiseksi. Esimerkiksi kutsukorttiin haluamme kukkia, mutta kutsun mukana lähetettävä info-lehtinen voi olla yksinkertaisempi. Menu ja ohjelma voisivat myös olla kukin koristeltuja, mutta paikkakortit ja pöytänumerot taas niitä yksinkertaisempia.

Aion suunnitella nämä itse alusta loppuun ja löysinkin jo ihanan fontin nimeltä Salt & Spices kortteja varten. Fontti on myynnissä MyFontissa ja tällä hetkellä sen saa alennettuun hintaan 24,90 €! Se edustaa todella suosittua hääfonttia, enkä minäkään voinut vastustaa sitä. Tämän lisäksi käytän varmasti jotain selkeää ja yksinkertaisempaa fonttia, joka löytyy koneelta jo valmiina. Olen hieman miettinyt kukkien maalaamista itse, mutta koska skannaus ei välttämättä onnistu tarpeeksi hyvin olen myös harkinnut printin ostamista etsy.comista. Haluan joka tapauksessa vinkata teille, jotka ette tahdo alkaa taiteilemaan paperituotteidenne kanssa, mutta osaatte käyttää esimerkiksi PhotoShopia ja haluatte säästää suunnittelutyössä. Etsy.comista löytyy paljon clip art -kuvia muutaman euron hintaan, jotka ovat täydellisiä hääprinttien suunnitteluun! Tässä esimerkiksi linkki kukkaprintteihin. Aivan ihania!

Alankin tässä kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja päivittelen tänne sitten mihin suuntaan lähdetään!

maanantai 23. helmikuuta 2015

Viikonloppu kera kaasojen

Viime viikko oli täynnä kaikenlaisia kiireitä eikä aikaa jäänyt pahemmin hääsuunnitteluille. Viikonloppuna kuitenkin sain kaksi kolmesta ihanasta kaasostani meille kyläilemään ja valmiselut etenivät jälleen kunnon harppauksen. Aluksi kävimme sovittelemassa heille mekkoja ja muutama mieleinen malli löytyikin. Kävimme läpi häiden ohjelman ja teimme myös suuntaa-antavan aikataulun. Tuntuu siltä, että jo suunnitelluilla komponenteilla saadaan kasaan todella hyvä ja tarpeeksi rento kokonaisuus. Aluksi sitä ehkä alkaa suunnittelemaan liikaakin ohjelmaa hääjuhlan ajaksi, mutta on hyvä pitää mielessä, että aikaa kannattaa jättää myös vapaalle seurustelulle. Meille ohjelmanumeroita tulee perinteisten puheiden, tanssien, kimpun- ja sukkanauhanheiton lisäksi ihan muutama. Näissäkin ohjelmanumeroissa, tai leikeissä, halutaan korostaa rentoutta. Ihan vielä ei kuitenkaan tehty päätöksiä siitä, mitä leikkejä meille tulee. Tämän suunnittelutehtävän delegoinkin mielelläni kaasoille, jotka voivat sitten heittää meillepäin ehdotuksiaan.

Saimme myös aika hyvin päätettyä häiden menun. Tällä hetkellä näyttää siltä, että meillä tarjotaan vihersalaattia parmankinkulla ja mansikoilla, rucolamaustettua mozzarellajuustoa, marinoituja herkkusieniä, graavilohta tillisinappikastikkeella, savustettuja katkarapuja basilikaranskankermalla, kotileipää ja maalahdenlimppua sekä pääruoaksi välimerellistä porsaanfilettä, tomaattirisottoa ja paahdettuja kasviksia. Meidän menu koostuu monen eri menun komponenttien yhdistelmästä, joten pitää vielä varmistaa pitopalvelulta, mikäli kokonaisuus on toteutettavissa. Toivottavasti, sillä se kuulostaa ainakin todella maukkaalta!


Yritin myös saada kaasoni innostumaan pompomien askartelusta, mutta täytyy myöntää, että en itse oikein jaksanut keskittyä hommaan niin myöhään lauantai-iltana, että opastukseni jäi hieman vajanaiseksi. Siksi luovutimmekin kolmen avatun pompomin jälkeen. Silti, hauskaa oli ja yhdeksän pompomia on parempi kuin kuusi (en ole vieläkään saanut tehtyä niitä sen enempää)! Onneksi tilasin yhteensä 40 riisipaperi- ja honeycombpalloa ebaysta - tosin aion kyllä ryhdistäytyä ja väsätä niitä pompomeja ainakin 20 lisää. Toivottavasti.

Viikonlopusta jäi päälle ihana häätunnelma joten tällä viikolla toivon saavani enemmän aikaan häiden suhteen. Pian olisikin aika lähteä suunnittelemaan niitä paperituotteita!

maanantai 16. helmikuuta 2015

Fiiliksiä Love Me Do:sta

Takana on ihana viikonloppu sulhasen kanssa Turussa. Lauantai vierähti nopeasti ensin Love Me Do:n häätunnelmissa ja sitten illallisen merkeissä Foijassa. Tapahtuma oli kaikin tavoin ilahduttava, näytteilleasettajien ständit oli ihanan erilaisia kuin tähän mennessä nähdyt ja ohjelma oli virkistävän monipuolista. Totta kai kaiken kruunasi muiden hääbloggareiden tapaaminen ja vuoden hääblogi-skaban voittajien julkistaminen! Onnea vaan Ateljé Tuhkimotarinan Heidille, How to be a Bridezilla´n Niinalle ja Tahdon sut tahdon Katariinalle!

Tässä muutamia fiilistelykuvia Love Me Do -tapahtumasta. Minä unohdin jälleen kerran kameran kotiin, joten puhelimella otetuilla kuvilla mennään.







Tällä kertaa ei ehkä niinkään paljon ideoita tarttunut mukaan, mutta paljon muuta niiden sijaan. Ostin söpöt Jenni Saksan valmistamat huopakorvikset, jotka pääsivät heti käyttöön, sekä MSCHIC´n Love Me Do:lle kehittämän nimikkohuulipunan, joka oli niin täydellinen match, että en voinut sitä vastustaa.

Fashion Show Extravaganza oli melkoinen esitys, joka varmasti kiinnitti kaikkien katseet. Näytökseen osallistui Turun taideakatemian sirkuslinjan opiskelijoita, mikä jo kertookin, ettei ihan perinteinen häämuotinäytös ollut kyseessä. Mitäs te muut piditte näytöksestä? Itse sain hyvän paikan käytävän viereltä ja ihmettelin siinä esiintyjien taidonnäytteitä. :)

Tällä viikolla olisi edessä vähän tehtävälistan ja hääohjelman läpikäyntiä sulhasen kanssa. Kaksi kolmesta kaasostani saapuvat nimittäin viikonloppuna Tampereelle, ihanaa saada teidät tänne taas! Suunnitelmissa on ainakin askartelua, mekko-ostoksia ja hääohjelman suunnittelua.

Mahtavaa viikkoa kaikille lukijoille!

perjantai 13. helmikuuta 2015

Pompomit häissä

Olen jo muutamaan otteeseen esitellyt askartelemiani pompomeja ja suunnitelmiani niiden käyttämiseksi. Eräänä iltana törmäsin kuviin meidän juhlapaikasta, joissa näkyi pompomeja roikkumassa katosta. Jostain syystä kuva ei oikein miellyttänyt ja aloin jo pohtimaan, mikäli pompomit pitäisi jättää kokonaan pois. Lisäksi sain tietää, että tilan koristeluun oli käytetty noin 120 pompomia! Sellainen määrä edellyttäisi aivan liian paljon työtä, kun yhden pallon avaamiseen menee noin 10 min. Sinänsä juhlatilamme ei edellytä erityisiä kattokoristeita ja ilman niitä korkea tila pääsisi luultavasti paremmin oikeuksiinsa. Siksi päätimmekin sulhasen kanssa yhteistuumin, että pompomeja ei ripusteta salin kattoon. Valoketjut meille sen siijaan kyllä tulee, sllä ne ovat juuri sopivan pitkät ja tarpeeksi hillityt.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö meidän häiden koristelussa tulla pompomeja näkemään. Päin vastoin, ajattelin korostaa niillä tiettyjä asioita ja alueita. Ainakin tanssilattian ylle haluamme niitä ripustaa ja vaikka lasten leikkihuoneeksi kaavailtuun loungetilaan. Lisäksi haluamme korostaa mm. karkkibuffettia, photoboothia, lahjapöytää ja juomapöytää pompomien avulla. Näihin päätöksiin päädyttiin muutamien inspiraatiokuvien myötä. Voin sanoa, että olen todella innoissani tästä ideasta ja siitä, että pääsen ehkä vähän helpommalla kun niitä pompomeja ei tarvitse ihan sataa askarrella. Ehkäpä 30 kpl jo riittäisi.

[kuva]

[kuva]

[kuva]

Nyt ei kuitenkaan pelkät pompomit enää riittäneet vaan tilasin ebaysta niille kavereiksi yhteensä 40 pinkkiä ja valkoista honeycomb- sekä riisipaperipalloa. Haluaisin näiden lisäksi tehdä myös ihania, roikkuvia paperista leikeltyjä ympyrä- tai sydänketjuja. Myönnän, että tämä alkaa kuulostamaan aika paljolta, mutta haluan että koristeita on runsaasti. Pihistelyyn en tahdo ruveta, koska koristelu on minulle niin tärkeää!

Pompomeille voi löytyä monenlaisia muitakin käyttötapoja. Tampereen häämessuilla näin niitä pöytäkoristeina ja kerran törmäsin inspiraatiokuvaan, jossa pienet pompomit toimivat servettirenkaina. Niillä voi myös korvata kukkia tai vaikkapa koristella tuoleja.

[kuva]

Moni varmaan pitää tällaisia pohdintoja hieman turhina. Minä vain rakastan ihanien asioiden luomista, koristelemista ja sisustamista, joten juhlapaikan koristeet niin herkkuja ja paperituotteita kuin kukkamaljakoita myöten ovat minulle hääsuunnittelun tärkeimpiä ja ihanimpia asioita. 

Tunnustaako joku muukin olevansa intohimoinen koristelija?

P.S. Tässä meni rikki blogin 100. postaus!

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

DIY: Happy Joe pullojen spraymaalaaminen

Nyt kävi vähän huonosti meidän Happy Joe pullojen kanssa. Tässähän on jo kulunut jonkin aikaa, kun ne maalattiin ja kävin viime viikolla tarkistamassa tilanteen. No pilallahan ne olivat. Maali ei ollut päässyt täysin kuivumaan pullon keskiosasta alaspäin, joten kaikkiin pulloihin oli ilmestynyt valumisjälkiä. Pohdimme hieman syytä tähän ja tulimme siihen tulokseen, että koska pullon kaula on kapea, ilma ei ole päässyt vaihtumaan pullon alaosassa tarpeeksi nopeasti, jotta maali olisi kuivunut. Kaulassa oleva maali sen sijaan oli täydellistä. Jos haluat kokeilla pullojen maalaamista, niin kannatta varmistaa seuraavat asiat:

1. Valitse nopeasti kuivuvaa maalia. Mikäli pulloihin ei laiteta vettä, on akryylimaali melko varma valinta.
2. Kuivata pullot tilassa, jossa ilma vaihtuu tiheään tai asenna jonkinlainen tuuletin pullojen päälle. Kenties kesällä voisi kokeilla jättää pullot ulos kuivumaan maalaamisen jälkeen ja vielä auringonpaisteeseen.

Toisaalta, tässähän on myös muita vaihtoehtoja. Joko valitaan maalattaviksi lasiesineiksi suurempikaulaisia pulloja tai vaikka lasipurkkeja - niissä maali kuivuu aivan varmasti hyvin. Me taas päädyttiin spraymaalaamaan meidän pullot, koska siten saadaan vielä hyödynnettyä jo maalatut, pilalle menneet pullot.


Vasemmalla oleva pullo on sisäpinnoilta maalattu ja siinä näkyy selkeästi valumajäljet. Oikeanpuoleinen pullo on spraymaalattu kiiltävällä valkoisella. Aika jees eikö vain?

Tästä projektista viisastuneena voin suositella pullojen spraymaalaamista. Se oli kohtalaisen helppoa ja lopputulos on aivan yhtä hyvä kuin aikaisempien pullojen kohdalla. Ainoa miinus tässä hommassa on se, että tuo spraymaali on aika vahvaa settiä eikä sen kanssa sisätiloissa oikein viitsi leikkiä. Yhden saimme tehtyä saunassa (sulhasen idea), koska siellä on vähän parempi ilmastointi ja avattava ikkuna. Nyt kuitenkin suosiolla odotetaan lämpimämpiä säitä ennenkuin aletaan tekemään näitä urakalla.


Eli, ravistele spraypurkkia ennen maalaamista ja aseta pullo mielellään jonkin tason päälle, jota voi pyörittää, niin ei tarvitse koskea itse pulloon. Suihkauta maalia nopealla ylös-alas liikkeellä ja varmista, että maalipinta on peittävä. Maali kuivuu nopeasti, noin 15 minuutissa. Pullot kannattaa kääriä paperiin tai vaikka kuplamuoviin ennen säilöön siirtämistä, maalipinnan naarmuuntumisen ehkäisemiseksi.

maanantai 9. helmikuuta 2015

Uusin Häät-lehti

Uusin Häät-lehti ilmestyy huomenna 10.2. lehtipisteisiin! Meikäläiselle lehti kolahti postiluukusta jo perjantaina ja lehti oli nopeasti luettu kannesta kanteen. Aivan ihana numero jälleen kerran, täynnä paljon ideoita ja inspiraatiota. Alkuun huomasin tietty oman kuvani, kirjoittamani lyhyen kommentin perässä. Sain nimittäin ennakkoon luettavaksi artikkelin "Kukkaismorsian" joka antaa inspistä kukkien käyttämiseen häissä persoonallisin tavoin.



Hääkampauksissa ja kampauksissa yleisestikin kukkakoristeiden suosio ja koko tuntuvat vain kasvavan. Itsellä tulee näistä aina mieleen Lana Del Ray, tuo uskomattoman lahjakas laulajatar, jonka hiuksissa kukkia on nähty jo muutaman vuoden ajan. Lieneekö hän innoittanut meitä muitakin tähän suuntaan? Varmaankin.

Sain lehden jutuista yllätävän paljon inspistä omia häitä ajatellen, kun luulisi, että tässä vaiheessa asiat olisivat jo melko selvillä. Mutta itseasiassa ajatukset ovat nyt selkeämmät kuin koskaan, eli inspiraatiota kannattaa hakea jatkuvasti lisää! Muuten sitä löytää itsensä helposti umpikujasta, jolloin mikään asia ei tunnu etenevän. Tässä muutamia suosikkijuttujani uudesta Häät-lehdestä:


Minimalismin voima oli artikkeli, joka kolahti meihin. Ihanan yksinkertaista, hempeän väristä ja rauhallista - juuri tällaista mekin halutaan. No, kyllähän meille tulee kirkkaampaa pinkkiä näkymään, mutta harmaa ja valkoinen sen rinnalla tekevät kokonaisuudesta varmasti juuri sopivan hillityn. Tässä jutussa oli hyvä tee itse -vinkki, joka kannattaa tsekata. Itsekin innostuin!



Susannan ja Fredrikin häissä hulmusi artikkelin mukaan suomalainen kesäidylli ja se pitää kyllä paikkansa. Juttu on täynnä maaseudun romantiikkaa, mikä nyt ei meidän häihin oikeastaan liity - maaseutu siis, romantiikkaa toivon kyllä! Sen sijaan silmääni pisti ihanat koristelut ja keltaisen käyttö yllättävänkin raikkaana elementtinä. Tulin ajatelleeksi, että koristeissa ja kukissa kannattaa kyllä ehdottomasti käyttää samoja värejä ja itse kannatan muutamassa värissä pysyttelemisen. Kenties juuri se, että näissä kuvissa nähdään keltaista, mustaa ja valkoista pääväreinä, sai minut ihastelemaan kuvia yhä uudelleen. Lisäksi hana-astioiden, pillien ja mukien asettelussa on jotain todella esteettistä ja houkuttelevaa!

Oli niin ihanaa lueskella lehteä kaikessa rauhassa perjantai-iltana, että päädyin lopulta selailemaan läpi muutaman jo häänsä viettäneen morsiamen blogit aivan alusta loppuun. En meinaan millään nyt tunne saavani tarpeekseni näistä ihanista hääkertomuksista! Olisipa meidän hääpäivä jo täällä. Vaikka sinänsä haluan kyllä nauttia tästä kaikesta suunnitelusta ja valmistelusta. On se niin ihanaa tämä hääsuunnittelu! Ehdotan muillekin virittäytymistä häätunnelmaan, uusin Häät-lehti auttaa siinä varmasti!

Kaikki kuvat Häät-lehti 1/2015.

lauantai 7. helmikuuta 2015

Tampereen häämessut

Tänään käytiin sulhasen kanssa läpi ihanat Tampereen häämessut, jotka järjestetään tänä viikonloppuna Tamperetalolla. Meillä oli todella mukavaa ja saatiin paljon inspiraatiota ja ideoita varsinkin viimeaikoina mielessä olleisiin kukka-asioihin ja kakkujen koristeluun. Oli kiva keskustella paikalla olleiden kondiittoreiden kanssa erilaisista kakkujen koristelukeinoista. Purppurahelmen naisilta kyselimme esimerkiksi kaikkuihin laitettavista kukista, sillä heidän koristeet olivat varsin hurmaavat!


Näissä kakuissa näkyy sokerimassasta valmistettuja kukkia - aivan upeita! Saimme myös tietää, että tällaiset kerroskakut kootaan siten, että jokaisen kerroksen välillä on lautanen ja sen päällä putki, joka lävistää päällä olevan kakun. Aina kun yksi kerros on syöty, lautanen siirretään sivuun ja jatketaan seuraavaa kerrosta. Sokerimassakuorrutus on laitettu jokaiseen kerrokseen, joten kakku säilyy melko nättinä aina kerroksen poistamisenkin jälkeen. Meidän tapauksessä tämä tosin ei toimisi, koska haluamme kreemikuorrutuksen kakkuumme, joka taas ei pysyisi kovin kauniina läpi leikkailun.

Jos kattaus vielä mietityttää, kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa messujen esimerkkikattaukset. Esillä oli kaikkea niin rustiikkisesta romanttiseen, raikkaan siniseen sekä dramaattiseen mustaan. Ehdottomasti kattavin kokoelma esimerkkikattauksia tähän mennessä!




Kaikista kattauksista nämä olivat ehdottomasti suosikkini. Ylimässä esimerkissä näkyvät kukka-asetelmat voisin kuvitella noutopöytäämme, sillä tarjoiluastioilla tulee olemaan korokkeet, joten kukatkin pitää nostaa hieman korkeammalle. Keskimmäinen, romanttinen kattaus on sellainen, että haluaisin pienen ripauksen sitä omaan hääkattaukseemme. Eniten siinä kolahtaa kukat ja niiden värit, sekä ihanat kristalliastiat kukkamaljakoina. Alin näistä kattauksista on rustiikkisen romanttinen ja siinä pidän eniten puolikkaista pompomeista osana pöytäkoristelua. Niiden avulla voisi myös vaikka sitoa servetin tai aterimet nätille nipulle, liittämällä pompomiin silkkinauhan tms.

Käytiin myös toisessa kerroksessa tsekkaamassa Jotain käytettyä -tapahtuma, josta löytyi todella paljon asusteita niin koruista laukkuihin ja kenkiin. Lisäksi oli tietenkin laaja valikoima hääpukuja ja sovituskoppeja oli nopeasti vilkaistuna melko hyvin, joten kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, mikäli sieltä löytyisi unelmien hääpuku hieman edullisempaan hintaan! Lisäksi mm. hiuskorut ja kengät olivat todella hienoja ja hyväkuntoisia, joten jos niitä kaipaa, niin eikuin tokaan kerrokseen vaan.

Messuilla oli muutenkin todella laajasti kaikenlaista nähtävää, yllättävimmästä päästä taisivat olla pankkipalvelut ja hammashoidot. Esityksiä emme tällä kertaa jääneet katselemaan, sillä saavuimme sen verran myöhään, että päätimme keskittyä kiertelemiseen. Ninkan ständillä oli jälleen kerran aivan ihastuttavia asusteita ja samoin Ateljé Tuhkimotarinalla, jonka hääpuvut ovat muuten kerrassaan upeita! Molemmilla on niin ihana tyyli, että kokonaisen häälookin voisi luoda näiden kahden yrityksen tuotteilla.

Hääkirppiksen lisäksi ostettavaa oli todella monella ständillä, kuten esimerkiksi edellä mainituilla. Ostinkin itseasiassa Stilissiman ständiltä sukkanauhan, jonka esittelen erikseen myöhemmin. Hintaa sukkanauhalla oli 8€ ja se oli niin ihastuttava, että oikein hyvän löydön teimme. Häät-lehden pisteellä sai ostaa itselleen 3 lehden numeroa hintaan 10€, joten suosittelen hyödyntämään tarjousta mikäli myynnissä olleita numeroita ei itseltä vielä löydy. Kattava häälehtikokoelma helpoittaa huomattavasti ideointia ja niistä on hauska tehdä konkreettisia kuvakollaaseja.


Kaikenkaikkeaan messut olivat oikein kivat, katseltavaa oli paljon ja meistä tuntui, että mukaan oli valikoitunut todella hyvä joukko näytteilleasettajia. Messuille kannattaa suunnata jo pelkästään Jotain käytettyä -kirppiksen takia, oli nimittäin sen verran hyvän näköinen valikoima kaikkea ihanaa. Hieman harmittaa, että pääsimme paikalle niin myöhään, sillä monet ohjelmista ja tietoiskuista ovat varmaan näkemisen arvoisia. Esimerkiksi tanssiva morsiuspukunäytös, häätrendit 2015, oikea pukeutuminen komistaa sulhasen ja meikkausnäytös voisivat olla hyvinkin mielenkiintoisia. Kertokaapas omia kokemuksianne messuilta ja ohjelmista, mikäli onnekkaina pääsette niitä seuraamaan!

Tampereen häämessut järjestetään vielä huomenna 8.2.2015!

perjantai 6. helmikuuta 2015

Unelmien polttarit

Kiitos Our love is a diamond -blogin Marijalle haasteesta! Odotan tulevia polttareitani innolla ja itse asiassa on jo tullut mietiskeltyä, minkälaiset polttarit olisivat mieleen ja millaiset taas eivät. Näin ollen tämä haaste tulikin juuri oikeaan saumaan!


Vastuu polttareiden järjestämisestä

Eiköhän se ole sanomattakin selvää, että tämä kunniatehtävä kuuluu kaasoilleni. Olin kyllä ajatellut kertoa heille kasvotusten hieman toiveistani, mutta käyhän tämä näinkin. En kuitenkaan halua astua heidän varpailleen liikaa, sillä haluan antaa heille mahdollisimman vapaat kädet polttareiden suhteen. Olen nimittäin melkoinen kontrollifriikki, joten aika huonosti on tullut delegoitua häihin liittyviä tehtäviä kaasoilleni. Silti, yritän nyt parhaani polttareiden ja ehkäpä joidenkin ohjelmanumeroiden kohalla, jotta saisivat toteuttaa omia ideoitaan ilman, että olen sanomassa mielipiteeni kaikkeen.

Osallistujat

Minulle on koko ajan ollut selvää, että haluan polttareihin osallistuvan kolmen kaasoni lisäksi kolme lähintä nuoruudenystävääni Vaasasta. Aika pieni porukka siis, mutta parempi niin. Olemme kuitenkin jo sen verran hajaantuneita (Vaasa-Tampere-Helsinki), että suuremmalla porukalla yhteisen tekemisen sopiminen voisi mennä melko mahdottomaksi. Mielestäni polttarit tehdään ystäväporukalla, eikä mukaan kuulu esimerkiksi sukulaisia.

Odotukset

En kaipaa polttareihin kovinkaan paljon viihdettä vaan mielummin hyvää seuraa. Toivon polttareiden keskittyvät yhdessä tekemiseen ennemmin kuin vaikkapa leffan/musikaalin/artistin/hunksien katseluun - you get the picture. Vaikka kannatan rentoutumista bilettämisen sijaan, ei kuitenkaan olisi pahitteeksi pieni pynttäytyminen tyttöjen kesken ja vaikka illallinen tai drinksut kaupungilla. Silti en toivo mitään yömyöhään kaupungilla notkumista ja nukkumaan vasta aamukuudelta, sillä se ei vain ole minusta sitä parasta, mitä ystävien kesken voi tehdä.

Koska olemme niin hajaantuneita ystävieni kesken, täytyy polttarit varmaankin järjestää jonkun kotikaupungissa. Helsinki olisi ehkäpä tähän kätevin vaihtoehto - tai sitten Vaasa, Koska tällaisiin polttareihin sisältyisi pakkaamista ym. järjestelyitä, haluan kyllä tietää polttareiden ajankohdan etukäteen. Sen sijaan en halua tietää yhtään mitään polttareiden ohjelmasta! Korkeintaan pakkaamisneuvoja.

Polttareiden ohjelma

Mainitsinkin pynttäytymisen ja drinksut kaupungilla. Ennen sitä voisi tehdä illallista tai käydä ulkona syömässä. Mutta, mikäli emme tee illallista itse, vaadin ainakin itsetehdyn brunssin seuraavana päivänä! Polttarit voisivat alkaa jo aamupäivällä ja toivoisin kaikenlaisia hauskoja aktiviteettejä päivän ajaksi. On niin paljon huikeita juttuja joita voidaan tehdä, vaikka megazonea (olen ihan hurahtanut!), jousiammuntaa, ratsastusta, seinäkiipeilyä, tanssitunteja ja siis vaikka mitä! 

Aktiviteettien jälkeen minulle sopisi saunominen, illallinen ja drinksut. Pidän myös ajatuksesta polttareista jossain mökillä ihanan järven rannalla, johon voisimme sitten vetäytyä iltapäivällä saunomaan, syömään ja seurustelemaan. Seuraavana päivänä voidaan jatkaa yhdessäoloa brunssin ja muun ohjelman merkeissä. Silti, mökki ei välttämättä ole se menevin vaihtoehto, mutta kyllähän minä siitä pitäisin. Minusta on ollut todella hauskaa huomata, että mökkipolttarit ovat monille morsiamille ihan ehdoton ei. Mökkejä varmaan löytyy muutama tästä polttariporukasta? ;)

Ehdoton ei

En ole koskaan ymmärtänyt mitä hauskaa voisi olla pukeutua hassuihin prinsessavaatteisiin ja lähteä nolaamaan itseään kaupungille tehden erilaisia haasteita ventovieraiden kanssa. Sitä en todellakaan toivo polttareiltani. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisi täysin polttaripukeutumista vastaan - pitäähän se morsian jollain lailla merkata! En myöskään halua missään nimessä perus-etkoilua jonkun kotona jonka jälkeen lähdetään baariin/yökerhoon tanssimaan koko yöksi. Ei sillä, etten pitäisi sellaisesta ajanvietosta, mutta toivon vain polttareiltani jotain muuta! Kaikenlainen nolaaminen olisi myös aika harmillista, mutta sitä minun tuskin tarvitsee sen enempää selitellä. Eiköhän nolaamiseen keskittyvien polttareiden aikakausi ole jo ohi - paitsi ehkä poikien kesken. ;)

Haastetaanpas vielä muutama bloggarimorsian kertomaan omista polttariunelmistaan:

Punatulkun häät
Cutting the Cake
Morsian sillä rajalla
Tahdon sut tahdon

Toivottavasti lähdette kertomaan polttaritoiveistanne!

tiistai 3. helmikuuta 2015

Kondiittori ja flortisti valittu!

Vietimme viikonlopun sulhasen kanssa Vaasassa ja ohjelmassa oli kondoittorin ja floristin valkkaaminen. Äitini oli kivasti jo koonnut meille listan eri vaihtoehdoista, tosin kukkakauppa valikoitui oikeastaan heti. Vaasalainen Anemone on suosittu ja paljon kehuttu kukkakauppa, eikä meilläkään ole sieltä kuin hyviä kokemuksia. Kävimme heidän liikkeessään hieman keskustelemasta hinnoista ja vaihtoehdoista, eikä valinta ollut kovinkaan vaikea. Morsiuskimpulle tulee hintaa noin 60-80€, riippuen siitä haluanko siihen enemmän pioneja vai ruusuja. Pionit olivat ruusuja tietenkin vähän kalliimpia, 5,50€ kpl. Vieheet taas maksavat noin 10€ kpl ja sitten haluamme varmaan vielä yhden kukka-asetelman noutopöytään. Kaiken kaikkeaan floristilta tilaamamme kukat maksavat noin 100-150€, mikä onkin ihan sopiva hinta.

Kondiittoreita oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kaikkein eniten olimme innoissamme Suomen paras leipomo -voittajasta Aromasta, joka sijaitsee Vaasan lähistöllä. Siksi suuntasimme sinne ensimmäisenä ja tapasimme leipomon omistajan Marian. Hänen kanssa keskusteltuamme päätimme luopua kerroskakkuajatuksestamme, sillä tajusimme kuinka epäkäytännöllinen kakusta tulisi meidän häiden suuren vierasmäärän huomoiden. Kakku ei mitenkään pysyisi siistinä, kun kaikki leikkelisivät sitä vuorotellen eri kohdista. Lisäski harvat kondiittorit valmistavat sellaisia kakkuja ja niiden hinnat ovat korkeammat.



Meille tuleekin erilliset kakut jotka tarjoillaan kolmella erikorkuisella lasitasolla, jotka saavat kakut näyttämään siltä, kuin ne leijuisivat ilmassa. Liukuväriajatus toteutetaan siten, että kakut ovat erivärisiä. Keskustelimme myös täytteistä ja meille valmistettiin kymmenessä minuutissa toivoittemme mukainen maistelukakku! Maistelukakkuun ei kuitenkaan saatu aivan sellaista kuorrutusta kuin lopulliseen kakkuun tulee, koska se olisi vaatinut kakun jäädyttämistä ennen kuorruttamista. Maistelukakku oli siis ihan perinteisellä kakkupohjalla varustettu vaniljainen kermakakku mansikkahillolla ja passioncurdilla. Kakku oli ihanan kevyt ja ilmava, todella herkullinen!




Kakku valitettavasti kärsi automatkalla, ylin kerros nimittäin valahti hieman toiselle puolelle. Tämä kertookin miksi kannattaa maksaa kymppi tai toinen siitä, että ammattilainen kuskaa kakun juhlapaikalle.

Lopulliseen hääkakkuumme haluamme kuitenkin passioncurdin sijaan sitruunaa antamaan kakkuun hieman kirpeyttä ja kermakerrosten sijaan kenties valkosuklaamoussea. Lisäksi kuorrutus tulee olemaan tuorejuuston ja kermavaahdon sekoitus, jolloin tekstuurista saadaan karkeampi. Koristeiksi meille tulee valkosuklaaruusuja ja pionejas sekä tietenkin Caisannilta tilaamani aivan ihana kakkukoriste, jonka esittelen täällä blogissa piakkoin! Saatavilla olisi koristeiksi myös syötäviä kukkia, mutta ne ovat niin pieniä, etten tiedä saako niillä tarpeeksi näyttävää lopputulosta. Valkosuklaakukat ovat kuulemma todella upeita, joten eiväköhän ne riitä.